19-01-2021

Χειροπέδες σε παραβάτες των μέτρων για τον κορονοϊό – Χρυσοχοΐδης: Δημόσιος κίνδυνος όσοι παρανομούν (video)

Σαφάρι της αστυνομίας - Συνολικά έγιναν 43 παραβάσεις για τις οποίες συνελήφθησαν 45 άτομα

Μπορεί η κυβέρνηση και οι ειδικοί να αναφέρουν ότι ο κορονοϊός είναι επικίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή, αλλά πολλοί συμπολίτες μας δεν ακολούθησαν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν συλλήψεις. Συνολικά έγιναν 43 παραβάσεις για τις οποίες συνελήφθησαν 45 άτομα. «Δημόσιος κίνδυνος όσοι παρανομούν», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σαφάρι της αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα…

Την ώρα που ο ειδικός εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωνε τον νεότερο απολογισμό, η Ελληνική Αστυνομία έδινε στη δημοσιότητα τον δικό της…

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι συνολικά έγιναν 43 παραβάσεις των μέτρων του κορονοϊού για τις οποίες συνελήφθησαν 45 άτομα από τους ελέγχους σε όλη την επικράτεια.

Συγκεκριμένα:

• 12 στην Αττική,

• 6 στη Δυτική Ελλάδα,

• 6 στη Θεσσαλία,

• 5 στη Δυτική Μακεδονία,

• 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

• 3 στην Κρήτη,

• 3 στο Νότιο Αιγαίο,

• 2 στην Πελοπόννησο,

• 2 στην Ήπειρο και

• 1 στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν χώρους (φροντιστήρια, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, Κ.Α.Π.Η., καφετέριες – καφενεία, κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών εντός εμπορικού κέντρου, κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Τι είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα», είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Η αστυνομία κάνει ελέγχους και φροντίζει για την εφαρμογή του νόμου. Υπάρχουν ωστόσο ελάχιστοι που δεν πειθαρχούν», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και συνέχισε: «Όσοι δεν πειθαρχούν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, η συμπεριφορά αυτή συνιστά δημόσιο κίνδυνο. Εάν συνεχίσουν θα αντιμετωπισθούν ανάλογα».

Επιπλέον ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε: «Είμαστε σε κατάσταση υπεύθυνης στάσης. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Ο καθένας και η καθεμία οφείλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Έτσι προστατεύουν τους δικούς τους ανθρώπους και τους συνανθρώπους τους».

Υπενθυμίζεται ότι εγκύκλιο προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας με την οποία ζητεί την άμεση επέμβασή τους, όταν διαπιστώνεται παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, απέστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.

Τέλος, η Δημοτική Αστυνομία από το πρωί, πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους σε όλα τα καταστήματα εστίασης για το εάν εφαρμόζουν πλήρως τα μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ