18-01-2021

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Διευκολύνσεις στους επιβάτες που αναβάλλουν τα ταξίδια τους λόγω κορονοϊού

Η εταιρεία συστήνει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές για να περιορίζεται ο κίνδυνος

Διευκολύνσεις σε όσους θέλουν να αλλάξουν τα εισιτήριά τους παρέχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με φόντο τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια με συγκεκριμένη ημερομηνία ταξιδιού, θα έχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής του εισιτηρίου με ονομαστικό ταξιδιωτικό κουπόνι ίσης αξίας και με ισχύ ενός έτους.

Επίσης, η εταιρεία σημειώνει ότι «από την πρώτη μέρα έκδοσης οδηγιών από τα αρμόδια υπουργεία και τον ΕΟΔΥ, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και ακολουθεί το πρωτόκολλο καθαρισμών και απολυμάνσεων, έχοντας ενσωματώσει παράλληλα και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να διαφυλάξει στο μέγιστο δυνατόν την υγεία των εργαζομένων και των επιβατών.

Συγκεκριμένα:

– Πραγματοποιούνται εντατικοί καθαρισμοί με πιστοποιημένα υλικά απολύμανσης σε όλους τους συρμούς σε ημερήσια βάση και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όπου προβλέπεται συνεργείο καθαρισμού επί της αμαξοστοιχίας.

– Έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά υγρά και οδηγίες προσωπικής υγιεινής σε όλα τα τρένα τόσο για το προσωπικό όσο και για τους επιβάτες.

– Πραγματοποιείται αλλαγή φίλτρων αέρα ανά μία εβδομάδα σε όλες τις αμαξοστοιχίες, ο δε αέρας εντός των τρένων είναι κατά 30% αέρας περιβάλλοντος και όχι ανακύκλωσης.

– Στα σημεία πώλησης έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα (γάντια, αντισηπτικά) ώστε η ανταλλαγή χρημάτων και εισιτηρίων να γίνεται με τον πλέον ασφαλή τρόπο.

– Το προσωπικό επί των αμαξοστοιχιών έχει ενημερωθεί για το πρωτόκολλο αντιμετώπισης περιστατικού και έχει προμηθευτεί το προβλεπόμενο υλικό.

– Έχει προβλεφθεί χώρος απομόνωσης περιστατικού επί των αμαξοστοιχιών.

 Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προτρέπει το επιβατικό κοινό να εκδίδει ηλεκτρονικά εισιτήρια (tickets.trainose.gr στο  trainosemobile app) προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα εκδοτήρια  και, αν αυτό δεν είναι εφικτό, να χρησιμοποιεί κάρτες (πιστωτικές/χρεωστικές) αντί χαρτονομισμάτων ή κερμάτων».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ