13-02-2021

Βίντεο ντοκουμέντο: Κάτοικοι της Λέσβου ξυλοκοπούν ξένο δημοσιογράφο – «Πέτα τον στη θάλασσα…»

Να φύγουν άμεσα 5.000 πρόσφυγες από το νησί ζητά ο δήμαρχος

Νέες εικόνες ντροπής κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου μετά τη φραστική επίθεση κατοίκων της Λέσβου σε γυναίκες πρόσφυγες που προσπαθούσαν να αποβιβαστούν στο νησί.

Αυτή τη φορά , ακριβώς απέναντι, στον λιμενοβραχίονα, έχει καταγραφεί η επίθεση επτά, ίσως και περισσότερων ατόμων, σε έναν γερμανό δημοσιογράφο.

Τα άτομα εμφανίζονται να τραβούν τον άνθρωπο και να τον ξυλοκοπούν, πετώντας του την κάμερα στη θάλασσα, ενώ κάτοικοι τους φωνάζουν να πετάξουν τον ίδιο τον άνθρωπο στο νερό! Σύμφωνα με ελληνίδα δημοσιογράφο που εργάζεται στην γερμανική εφημερίδα Bild το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς αιμορραγούσε.

Να φύγουν αμέσως από το νησί οι 5.000 αιτούντες άσυλο ζητάει ο δήμαρχος Μυτιλήνης

Τα σύνορα του Δήμου Μυτιλήνης κλείνει με δήλωση του ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης «έτσι ώστε μετανάστες, οι οποίοι θα μπουν στο νησί από σημεία που δεν ανήκουν στο Δήμο Μυτιλήνης να μην καταλήγουν στο ΚΥΤ της Μόριας το οποίο βέβαια δεν αντέχει άλλο».

Όπως σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Κύτελης «στο ΚΥΣΕΑ το οποίο συνεδριάζει το απόγευμα, ζητάμε να σταλούν δύο πλοία, έτσι ώστε 5.000 αιτούντες άσυλο να φύγουν αμέσως από το νησί για να αποσυμφορηθεί το ΚΥΤ». Επίσης ο κ. Κύτελης ζητά δύο πλοία «πάνω στα οποία θα γίνεται η ταυτοποίηση των εισερχομένων και η διαδικασία υποβολής αιτήματος ασύλου».

Και κατέληξε ο κ. Κύτελης: «Είμαστε διατεθειμένοι με όποιο κόστος, να διαφυλάξουμε τους πολίτες και την κανονικότητα του Δήμου μας. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Μυτιλήνης να αντέξει άλλο τη φιλοξενία του συνόλου των μεταναστών στο νησί».

Με παρέμβασή του στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος «ζήτησε επιτακτικά την άμεση αποστολή δύο τουλάχιστον πλοίων για την άρση του επικείμενου αδιεξόδου».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ