08-03-2021

Κορονοϊός: Αρνητικά τα αποτελέσματα για ύποπτα κρούσματα σε Κατερίνη και Ρίο

Δεκάδες είναι τα πιθανά κρούσματα, δείγματα των οποίων αποστέλλονται στο Ινστιτούτο Παστέρ

Στο νούμερο «επτά» παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς την Κυριακή (01/3) ήταν αρνητικά τα αποτελέσματα για περιπτώσεις σε Κατερίνη και Ρίο. Δεκάδες είναι τα πιθανά κρούσματα, δείγματα των οποίων αποστέλλονται στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Συγκεκριμένα, θετικά νέα έλαβαν μία μητέρα με συμπτώματα ίωσης και η κόρη της, η οποία πρόσφατα ταξίδεψε στη Βόρεια Ιταλία, όπου παραμένει σε έξαρση ο νέος κορονοϊός.

Και οι δύο προσήλθαν το βράδυ του Σαββάτου (29/02) στο νοσοκομείο Κατερίνης, απομονώθηκαν και ελέγχθηκαν. Και οι δύο είναι, τελικά, αρνητικές στον κορονοϊό, όπως προέκυψε από τα εργαστηριακά ευρήματα δειγμάτων τους που εστάλησαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Δύο ύποπτα κρούσματα είχαν εντοπιστεί και στο Νοσοκομείο του Ρίου Αχαΐας. Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (01/03) τα αποτελέσματα είναι αρνητικά στον κορονοϊό. Πρόκειται για ένα ζευγάρι ξένης υπηκοότητας, που διαμένει μόνιμα στη Ζάκυνθο. Το ζευγάρι νοσηλευόταν προληπτικά στο νοσοκομείο του Ρίου, καθώς είχε ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού στη Βόρεια Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι αρνητικός στον κορονοϊό ήταν ο σύζυγος της γυναίκας, που είναι το πέμπτο κρούσμα στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ