08-03-2021

Επτά τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα – Όλα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (video)

Όλοι παραμένουν σε απομόνωση

Σε επτά ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Εκτός από την 38χρονη στην Θεσσαλονίκη, του παιδιού της και άλλων δύο γυναικών στην Αθήνα ανακοινώθηκαν σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ακόμα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2:

«Το πρώτο πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ».

Συμβουλές από τους ειδικούς

Στο μεταξύ, οι ειδικοί συνεχίζουν να ενημερώνουν και να δίνουν συμβουλές για την αντιμετώπιση του ιού. Ο λοιμωξιολόγος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Νικόλαος Σύψας, απαντά για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον κορονοϊό.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ