14-02-2021

Πέμπτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα: Εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη (video)

Με ίωση ορισμένοι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών που επέστρεψαν από το Λονδίνο

Και πέμπτο κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε το Σάββατο στην Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό, το κρούσμα επιβεβαιώθηκε στη Θεσσαλονίκη και πρόκειται για άτομο με το οποίο ήρθε σε επαφή η 38χρονη που είναι η πρώτη που προσβλήθηκε από τον ιό στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, αρνητικά είναι τα δείγματα που έχουν ληφθεί από 153 άτομα γύρω από τα προηγούμενα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ήπια συμπτωματολογία ίωσης εμφάνισαν κάποια από τα παιδιά (πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πέντε) από το Κολλέγιο Αθηνών που επέστρεψαν χθες, Παρασκευή από το Λονδίνο όπου βρισκόταν σε εκδρομή με την κόρη της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται νοσοκομείο «Αττικόν». Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας τα παιδιά επικοινώνησαν σήμερα, Σάββατο με τον ΕΟΔΥ και θα ελεγχθούν για προληπτικούς λόγους.

Χθες τα παιδιά που επέστρεψαν από την Αγγλία, είχαν υποβληθεί σε θερμομέτρηση που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Είχαν βρεθεί καλά στην υγεία τους και τους δόθηκαν οδηγίες παρακολούθησης και παραμονής κατ’ οίκον και περαιτέρω επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ για τυχόν ανάγκη εργαστηριακού ελέγχου.

Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Υγείας, ανοίγουν κι αλλά εργαστήρια για την ανίχνευση του ιού σε Κρήτη και Πάτρα.

Την ίδια ώρα, στο Αττικό Νοσοκομείο παραμένουν νοσηλευόμενες οι δύο ασθενείς από την Αττική, ενώ ήπια είναι τα συμπτώματα των δύο ασθενών στη Θεσσαλονίκη.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ