28-02-2021

Η περιπέτεια της 40χρονης με τον κορονοϊό: «Μου είπαν ότι δεν χρήζω προτεραιότητας» (video)

Τι είπε για την κόρη της που βρίσκεται στο Λονδίνο

Την απίστευτη ταλαιπωρία την οποία έζησε η 40χρονη η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό περιέγραψε μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο». Η ασθενής μίλησε για την πολύωρη αναμονή της στο «Σωτηρία», το νοσοκομείο στο οποίο πήγε σε πρώτη φάση για να εξεταστεί και στο οποίο της είπαν ότι δεν χρήζει προτεραιότητας.

«Επέστρεψα βράδυ Σαββάτου από το Μιλάνο, την Κυριακή ήμουν στο σπίτι με την οικογένειά μου. Δευτέρα πήγα στη δουλειά μου. Την Τρίτη το βράδυ εστάλη στην εργασία μία οδηγία από ΕΟΔΥ ότι όσοι έχουν ταξιδέψει και έχουν κάποια ένδειξη ότι νοσούν να πάνε να εξεταστούν. Την Τετάρτη παρουσίασα πυρετό 38,2. Ο γιατρός της τράπεζας όπου εργάζομαι μου ζήτησε να πάω στα νοσοκομεία αναφοράς για να εξεταστώ. Επικοινώνησα και με τον ΕΟΔΥ και μου έδωσε οδηγίες να φορέσω μάσκα και να χρησιμοποιήσω ιδιωτικό όχημα», είπε αρχικά η γυναίκα.

«Μου είπαν ότι δεν χρήζει προτεραιότητας η περίπτωσή μου»

«Έχοντας αυτές τις οδηγίες, ξεκινά η αναζήτηση μάσκας σε φαρμακείο. Ζήτησα από τον γιο μου να κάνει στάση σε φαρμακείο, αλλά δεν βρήκε. Και οι δύο, με τον σύζυγο μου, φορώντας μάσκες πήγαμε στο “Σωτηρία”. Πήγα και δήλωσα στο κουβούκλιο, στην είσοδο του νοσοκομείου, και κατέγραψε ο γιατρός τον λόγο που είμαι εκεί. Επισήμανα ότι έρχομαι από το Μιλάνο. Με πήγαν στο πρωτόκολλο, ήταν μπροστά μου ήδη άλλοι δύο. Μου έδωσαν αριθμό προτεραιότητας το 166 και με το χαρτί περίμενα στην αίθουσα αναμονής και είδα ότι ήταν στο 133. Μου είπαν ότι δεν χρήζει η περίπτωσή μου προτεραιότητας και να περιμένω 4-5 ώρες. Μέσα σε 45′ από το 133 είχε πάει στο 135. Είπα στον γιατρό να μου πει ποια είναι η διαδικασία για να πάω την επόμενη μέρα να κάνω το τεστ. Την επόμενη μέρα πήγαμε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, στις έξιτο πρωί για να υποβληθώ στην εξέταση» πρόσθεσε.

«Κανένα σύμπτωμα η κόρη μου που είναι στο Λονδίνο»

Μιλώντας για την κόρη της, που βρισκόταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με το Κολλέγιο Αθηνών και παραμένει στην Αγγλία, είπε: «Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με την κόρη μου. Εγώ όφειλα, εφόσον διαγνώστηκα θετική, να ενημερώσω το σχολείο και να ακολουθηθεί ό,τι προβλέπεται για τους οικείους μου. Το παιδί μου δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα και το κρατούν προληπτικά στο Λονδίνο».

Επέστρεψαν οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών

Με εξαίρεση την κόρη της 40χρονης και άλλο ένα παιδί, οι υπόλοιποι 98 μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών επέστρεψαν χθες βράδυ, Παρασκευή στην Ελλάδα. Στο Ελευθέριος Βενιζέλος πέρασαν από τους προβλεπόμενους ελέγχους στο Ελευθέριος Βενιζέλος για πιθανά κρούσματα. Δύο από τα παιδιά θα μεταβούν προληπτικά σε νοσοκομεία για εξετάσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ