06-05-2021

Τσικνοπέμπτη: Πάνω από 300 τόνους τα σκουπίδια από τα ψησίματα στη Θεσσαλονίκη

Το μεγαλύτερο «βάρος» το σήκωσε το κεντρο και τα Λαδάδικα

Στη Θεσσαλονίκη γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη με το παραπάνω, χιλιάδες καρναβαλιστές όμως πίσω τους έμειναν αμέτρητα σκουπίδια, τα οποία δεν ενδιαφέρθηκαν να μαζέψουν.

Τον «λογαριασμό» πλήρωσαν τελική την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου του δήμου σε μια επιχείρηση της αντιδημαρχίας.

Οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να καθαρίσουν τη Βασιλέως Ηρακλείου, τα Λαδάδικα και άλλα σημεία στο ιστορικό – εμπορικό κέντρο, τα οποία «σήκωσαν» τον μεγαλύτερο όγκο των καρναβαλιστών και τις αμέτρητες ψησταριές.

Τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών παρουσίασαν μια αύξηση της τάξεως του 20% και ξεπέρασαν τους 300 τόνους, καθώς σε ημερήσια βάση συγκεντρώνονται 250 τόνοι σκουπιδιών.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης, ανέφερε πως μετά από μεγάλες στιγμές γλεντιού οι υπηρεσίες είναι έτοιμες να επέμβουν για να επιστρέψει η ομαλότητα στην πόλη. Δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Θεσσαλονίκη, αναφορικά με την καθαριότητα, προσθέτοντας, ωστόσο, πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Ο κ. Ζεϊμπέκης προανήγγειλε, δε, πως το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία εφαρμογή μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν από το κινητό τους τηλέφωνο να ενημερώνουν τον δήμο για τα προβλήματα που σχετίζονται με την καθαριότητα ώστε να επιλύονται το συντομότερο δυνατό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ