06-05-2021

Λύκαινα εγκλωβίστηκε σε κάγκελα σπιτιού σε χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη (video)

Τη διέσωσε η φιλοζωϊκή και οικολογική οργάνωση «Αρκτούρος»

Ένα απίστευτο συμβάν έγινε στο χωριό Καστανάς της Θεσσαλονίκης, όταν οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού, είδαν μία λύκαινα να έχει εγκλωβιστεί στις λόγχες της καγκελόπορτας της οικίας τους, αδυνατώντας να ξεφύγει.

Τον απεγκλωβισμό ανέλαβε ο «Αρκτούρος», προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενος θανάσιμος τραυματισμός, με τους ανθρώπους της φιλοζωϊκής και οικολογικής οργάνωσης να ειδοποιούνται για να… επέμβουν.

Η άτυχη λύκαινα, προφανώς, αναζητούσε τροφή στο χωριό. Στην αναζήτησή του μέσα στις αυλές έφτασε στην καγκελόπορτα ενός σπιτιού όπου κυνηγήθηκε από σκυλιά και προσπαθώντας να την υπερπηδήσει, εγκλωβίστηκε και τραυματίστηκε.

Στο χωριό προκλήθηκε αναστάτωση και οι κάτοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, κτηνίατρο και την Πυροσβεστική, ώστε να απεγκλωβίσουν σώο το άτυχο άγριο ζώο.

Τελικά, την περίπτωση ανέλαβε ο «Αρκτούρος», προκειμένου κατά τον απεγκλωβισμό να αποφευχθεί ενδεχόμενος θανάσιμος τραυματισμός της λύκαινας. Παρά τον τραυματισμό του ζώου και την απώλεια αίματος, η κατάσταση της υγείας της λύκαινας είναι καλή, σύμφωνα και με το «Καταφύγιο των Κυνηγών».

(πληροφορίες από peloponnisosnews.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ