09-05-2021

Σε μαζική συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απεργία της Πέμπτης καλεί η ΠΟΕΣΥ

Σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της Πέμπτης, καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Η απεργία για τους δημοσιογράφους αρχίζει στις 06:00 της Πέμπτης και λήγει στις 06:00 της Παρασκευής και κηρύσσεται σε όλα ανεξαιρέτως τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την γενική γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και στα γραφεία Τύπου.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη – ημέρα της απεργίας, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι εφημερίδες. Την ίδια μέρα δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Από την απεργία, εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και στο διαδίκτυο επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίζουν τα ίδια τα μέσα.

Όλες οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν κανονικά το Σάββατο, καλύπτοντας και την απεργία.

Η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωσή της καλεί τις διοικήσεις των ενώσεων – μελών της να βρίσκονται σε επιφυλακή -μαζί με τα πειθαρχικά τους συμβούλια- για την απόλυτη επιτυχία της απεργίας και την αντιμετώπιση απεργοσπαστικών κινήσεων.

Ταυτόχρονα, καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

«Η συμμετοχή μας στην απεργία αποτελεί το έναυσμα κινητοποιήσεων διαρκείας του κλάδου για τη διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων μας, με ιδιαίτερη έμφαση στο μέλλον των ασφαλιστικών μας ταμείων και την υπεράσπιση του αγγελιοσήμου», επισημαίνεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ