07-05-2021

Καταδίκη 33χρονου για το θάνατο 42χρονου στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης το 2013

Σε κάθειρξη 10 ετών καταδικάστηκε ένας 33χρονος που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για το θάνατο 42χρονου στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.

Κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, το δικαστήριο έκρινε τον 33χρονο ένοχο για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό όρους ενόψει του εφετείου, γεγονός που προκάλεσε τις αποδοκιμασίες συγγενών του θύματος.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο κατηγορούμενος μετέβη στη βιοτεχνία επίπλων που διατηρεί, κοντά στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στην περιοχή του Καβαλαρίου, ύστερα από ειδοποίηση του αδελφού του ότι χτύπησε ο συναγερμός της επιχείρησης. Φτάνοντας στο σημείο, ο 33χρονος διαπίστωσε ότι δεν συνέβη διάρρηξη ή κλοπή, ωστόσο παρατήρησε σε παρακείμενο χωράφι ένα σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου συνευρίσκονταν ερωτικά ο 42χρονος με τη φίλη του.

Το θύμα αντιλήφθηκε την παρουσία του νεαρού επιχειρηματία και του ζήτησε να φύγει, ενώ ακολούθησε φραστικό επεισόδιο, κατά το οποίο ο 42χρονος φαίνεται ότι κατηγόρησε τον 33χρονο ως ηδονοβλεψία. Ο καβγάς μεταφέρθηκε στον αύλειο χώρο της βιοτεχνίας. Το θύμα βρέθηκε λίγο αργότερα, πεσμένο στο έδαφος, πίσω από την κεντρική καγκελόπορτα της επιχείρησης, φέροντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο άτυχος άνδρας υπέκυψε τελικά στα βαρύτατα τραύματά του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο δράστης κατάφερε τα χτυπήματα, χρησιμοποιώντας αμβλύ όργανο, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, τέτοιου είδους τραύματα προκαλούνται μόνο σε τροχαία ατυχήματα.

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, δήλωσε ότι γρονθοκόπησε τον άτυχο άνδρα και τόνισε ότι δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει, ενώ ανέφερε ότι επιχείρησε να του προσφέρει νερό, ειδοποιώντας ο ίδιος το ασθενοφόρο.

Υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, δικαστές και ένορκοι τον έκριναν ομόφωνα ένοχο για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Με οριακή πλειοψηφία αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγυοδοσίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ