18-05-2021

Καραμέρος: Η αποτέφρωση για μας είναι θέμα ελεύθερης επιλογής και σεβασμού των δικαιωμάτων

Με τον Προέδρο της Επιτροπής για το δικαίωμα της αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα, Αντώνη Αλακιώτη, συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καραμέρος ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που καταβάλει η επιτροπή, συναινώντας στην ανάγκη δημιουργίας των προϋποθέσεων εκείνων που προστατεύουν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής όλων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, αρκετοί από τους Δήμους του βόρειου τομέα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη δημιουργία σχετικής εγκατάστασης, δεδομένου μάλιστα ότι αφενός το νομικό πλαίσιο έχει ξεκαθαριστεί πλήρως και αφετέρου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας έχει αποσαφηνίσει τις διαδικασίες με σχετική εγκύκλιό της.

Ειδικότερα, ο κ. Καραμέρος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σε κάθε γραφείο τελετών διαφημίζεται η αποτέφρωση. Τρεις Έλληνες την ημέρα αποτεφρώνονται στη Βουλγαρία. Για μας βέβαια το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αλλά ελεύθερης επιλογής και σεβασμού των δικαιωμάτων. Με ολοκληρωμένο το νομικό πλαίσιο που αποσυνδέει την κατασκευή αποτεφρωτηρίων από τα κοιμητήρια και την ελληνική εκκλησία να αντιμετωπίζει το θέμα χωρίς την αίσθηση απειλής, οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει. Αυτή την ώρα έχουμε καταλήξει στην περιοχή, έχουμε βρει τους πόρους και μόνος αντίπαλος είναι ο χρόνος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ