07-03-2021

Κακουργηματική δίωξη στον πατέρα της Βαλεντίν – «Ήθελα μια καλύτερη ζωή για την κόρη μου» (video)

Κατηγορείται για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα

Νέα τροπή παίρνει για ακόμη μία φορά η υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Βαλεντίν που τελικά βρέθηκε στη Λυών της Γαλλίας. Ο πατέρας της επτάχρονης καθώς και ένας ακόμη άντρας, κατηγορούνται για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος τους. Επιπλέον οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται και για τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας υποστήριξε στις Αρχές ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία για να συναντήσει την βιολογική μητέρα του παιδιού, η οποία ζήτησε να πάρει κοντά της το κοριτσάκι και φέρεται να κανόνισε τις διαδικασίες ώστε να ταξιδέψει το παιδί.

Ο πατέρας, σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστηρίζει, πήγε την Βαλεντίν στο αεροδρόμιο, η οποία ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο, πιθανότατα άλλου παιδιού, στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία. Το κοριτσάκι συνόδευε, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο πατέρα, κάποια φίλη φίλης του και πήγαν στη Λυών.

Ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης πριν απαγγελθούν κατηγορίες είδε, σύμφωνα με πληροφορίες, βιντεοκλήση του πατέρα με την μικρή, όπου το κοριτσάκι φαίνεται να δείχνει απόλυτα ευδιάθετο και ήρεμο. Σύμφωνα με τον πατέρα, όλο αυτό το διάστημα, μιλούσε κάθε μέρα με την κόρη του, αλλά από φόβο για τις νομικές συνέπειες αποφάσισε να δηλώσει εξαφάνιση.

Μαζί με τον πατέρα και τον συγκατηγορούμενο του για το ταξίδι της Βαλεντίν στη Γαλλία, συνελήφθησαν και άλλα έξι άτομα οι οποίοι μετά την δίωξη του Εισαγγελέα κατηγορούνται για παράνομη παραχώρηση διαμονής.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 12ο Τακτικό Ανακριτή.

«Θα σε δω σύντομα, σ’αγαπώ»

Στο μεταξύ, ο Alpha έδωσε στη δημοσιότητα τους επίμαχους διαλόγους από τα όσα είπαν κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης πατέρας και κόρη. Χθες μετά την ομολογία του, ο άνδρας έδωσε τα στοιχεία επικοινωνίας με το παιδί του στη Γαλλία και μετά από την κλήση, οι αστυνομικοί βεβαιώθηκαν για πού βρίσκεται η μικρή.

«Εγώ έχω το παιδί. Είναι καλά. Είμαι συγγενής» φέρεται να είπε η γυναίκα που απάντησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha.

«Είσαι καλά Βαλεντίν; Με ποιους είσαι εκεί;» φέρεται να ρώτησαν οι αστυνομικοί τη μικρή και εκείνη να απάντησε: «Είμαι καλά, είμαι με τη θεία μου».

Οι Αρχές ζήτησαν από τον πατέρα της Βαλεντίν να μιλήσει μαζί της ώστε να βεβαιωθούν ότι είναι καλά. «Τι κάνεις Βαλεντίν; Είσαι καλά;» φέρεται να ρώτησε και εκείνη να απάντησε: «Ναι μπαμπά, είμαι καλά».

«Ποιος είμαι εγώ;» συνέχισε ο μπαμπάς και η μικρή απάντησε: «Είσαι ο μπαμπάς μου».

«Θα σε δω σύντομα, σε αγαπώ» φέρεται να είπε ο πατέρας. «Και εγώ σε αγαπώ» απάντησε η Βαλεντίν.

«Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι»

«Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι», φέρεται ακόμη να υποστήριξε, επισημαίνοντας πως η κόρη του γεννήθηκε στο Κονγκό και πως ήρθε στην Ελλάδα μαζί της μέσω Τουρκίας.

«Ήθελα μια καλύτερη ζωή για την κόρη μου. Βασανίστηκα πολύ στο Κονγκό, γιατί απλά συμμετείχα σε μια διαδήλωση. Έτσι αποφάσισα να φύγει η κόρη μου με συγγενείς στην Γαλλία, με πλαστά έγγραφα» συνέχισε, απολογούμενος με δάκρυα στα μάτια.

Εξέταση DNA για να βρεθούν οι σχέσεις συγγένειας

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι Αρχές θα καταφύγουν στη λύση της εξέτασης DNA ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός συγγένειας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων. Σε εξέταση δηλαδή θα υποβληθεί και η μητέρα και ο πατέρας της.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ