01-11-2020

Σε ρυθμούς καρναβαλιού από το Σάββατο Μοσχάτο και Ταύρος – Αρχίζουν οι εκδηλώσεις

Θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη πλέον παρέλαση στις 22 και 23 Φεβρουαρίου

Στους ρυθμούς της Αποκριάς μπαίνουν από σήμερα, Σάββατο το Μοσχάτο και ο Ταύρος. Ένα τοπικό καρναβάλι, που είναι πλέον από τα πιο ονομαστά της χώρας και έχει γίνει θεσμός, αφού διάγει αισίως το 31ο έτος της ηλικίας του.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο δήμος έχει προγραμματίσει μια σειρά από κεφάτες εκδηλώσεις για τις επόμενες ημέρες, που θα κορυφωθούν με τη βραδινή παρέλαση στον Ταύρο στις 22 Φεβρουαρίου και με τη μεγάλη παρέλαση στο Μοσχάτο στις 23 Φεβρουαρίου, δηλαδή όπως κάθε χρόνο μια Κυριακή πριν από την παραδοσιακή παρέλαση του καρναβαλιού της Πάτρας.

Οι συμμετοχές μικρών και μεγάλων είναι και πάλι πολύ αυξημένες, όχι μόνο από τους δημότες των δύο περιοχών, αλλά και από άλλες περιοχές της Αθήνας και της Αττικής γενικότερα, αφού μετέχουν και μαθητές από σχολεία εκτός δήμου.

Ανάμεσα στα άλλα έχουν προγραμματιστεί από Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού μέχρι και… χρωματιστά αλευρώματα! Και στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει και το βραζιλιάνικο συγκρότημα κρουστών Quilombo, για να ξεσηκώσει τον κόσμο με τους ρυθμούς του.

Η πρεμιέρα γίνεται σήμερα με το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, την ομάδα του Colour Day Festival και τους Quilombo, με αφετηρία τον Ηλεκτρικό Σταθμό Μοσχάτου στις 12 το μεσημέρι και τέρμα την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείου). Το αποκριάτικο κλίμα ξεκινά με την έναρξη του παιχνιδιού, με τα χρώματα και με τη ρυθμική μίνι-παρέλαση!

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. με τη νυχτερινή παρέλαση στον Ταύρο (αφετηρία η πλατεία της Αγίας Σοφίας) και φυσικά την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου με τη μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού στη Λ. Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο και με ώρα έναρξης στις 2 μ.μ.