30-10-2020

Βόλος: Μία άνεργη μητέρα οδηγήθηκε στο δικαστήριο για παραμέληση ανηλίκου

Ο πατέρας της οικογένειας είναι στη φυλακή

Ένα ανθρώπινο δράμα εξελίσσεται στην πόλη του Βόλου, όπου μία άνεργη μητέρα που κατηγορείται ότι παραμελεί τα παιδιά της.

Τρία υγιέστατα παιδάκια, φιλοξενούνται από το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου στην παιδιατρική, με την μητέρα τους να φέρεται υπεύθυνη για την παραμέλησή τους. Δυο διδυμάκια τριών ετών και ένα ακόμη μεγαλύτερο παιδάκι, ζουν σε ένα σπίτι χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ υπάρχουν βράδια που μένουν μόνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους, γιατί η 36χρονη μητέρα εργάζεται, κάποιες φορές, τη νύχτα.

Ο πατέρας βρίσκεται στη φυλακή.

Το μεσημέρι, η 36χρονη μητέρα με τα παιδιά, συνοδεία αστυνομίας οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο. Προηγήθηκε καταγγελία γειτόνων για παραμέληση των μικρών παιδιών. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να προσαχθεί η μητέρα και τα παιδιά να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για φιλοξενία. Τα παιδιά δεν ήθελαν να την αποχωριστούν και έκλαιγαν, όταν η μητέρα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, για να επιστρέψει λίγη ώρα αργότερα δίπλα στα παιδιά της. Περιποιημένα, υγιέστατα, χαρούμενα και πανέξυπνα, είναι οι λέξεις του νοσηλευτικού προσωπικού για τα τρία παιδάκια, με τη μητέρα να κλαίει ασταμάτητα και να μην τα αποχωρίζεται.

Τα παιδιά την ζητούν κάθε λεπτό που απομακρύνεται από δίπλα τους για να μιλήσει με γιατρούς ή αστυνομικούς και η ίδια θέλει να επιστρέψει μαζί τους στο σπίτι.

Όλες τις νόμιμες διαδικασίες θα αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου. Θα εξεταστεί το περιβάλλον της μητέρας και θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες έρευνας της υπόθεσης, με στόχο την προστασία των παιδιών.

Η μητέρα ενδέχεται η μητέρα να παραπεμφθεί και για ψυχιατρική εξέταση.

(Με πληροφορίες από e-thessalia.gr)