19-09-2020

Με mail θα ειδοποιεί ο ΟΑΕΔ όσους πρέπει να ενημερώσουν τις κάρτες ανεργίας τους

 

Θα στέλνονται κάθε φορά σε όσους έχουν δελτία που λήγουν εντός 10 ημερών

Ηλεκτρονικά θα ενημερώνονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την επικείμενη λήξη της ισχύος των δελτίων ανεργίας τους και την ανάγκη ανανέωσής τους. Τα προσωποποιημένα emails θα αποστέλλονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουν οι ίδιοι δηλώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη, από τις 10 Ιανουαρίου 2020, ξεκίνησε πιλοτικά η μαζική αποστολή mails σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους, των οποίων τα δελτία ανεργίας λήγουν εντός των αμέσως επόμενων 10 ημερών. Μάλιστα, οι κάτοχοι δελτίων ανεργίας θα ενημερώνονται, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, ξανά μία ημέρα, πριν από τη λήξη της ισχύος των δελτίων ανεργίας τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αυτό τον τρόπο ο ΟΑΕΔ προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της απώλειας δικαιωμάτων από μεγάλο αριθμό ανέργων, επειδή δεν προέβαιναν εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών στην ανανέωση της ισχύος τους. Τα δελτία ανεργίας αυτών που δεν τα ανανέωναν έγκαιρα, διαγράφονταν αυτόματα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, από το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΑΕΔ και οι κάτοχοί τους έχαναν τα δικαιώματά τους. Το 2019, το 1/3 των διαγραφών από το μητρώο είχε ως αίτια τη μη έγκαιρη ανανέωση των δελτίων ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.