17-05-2021

Δίκη Τοπαλούδη – Οι κατηγορούμενοι «τα ρίχνουν» ο ένας στον άλλον (video)

Τι είπε ο λιμενικός που είδε το άψυχο σώμα της φοιτήτριας στη θάλασσα

«Στα μαλακά» προσπαθούν να πέσουν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Κατή τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, «έδειξαν» ο ένας τον άλλον ως εκείνον που στάθηκε στην άκρη του γκρεμού και πέταξε στην θάλασσα την νεαρή κοπέλα.

Στις ερωτήσεις που τους έκανε η εισαγγελέας, μετέθεταν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες για το φρικτό τέλος της φοιτήτριας. Η εισαγγελική λειτουργός, με αφορμή την κατάθεση του τρίτου λιμενικού υπαλλήλου, Λάζαρου Τουλγαρίδη, ο οποίος είχε φτάσει αμέσως στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός του θύματος, ζήτησε από τους δύο κατηγορούμενους να υποδείξουν το ακριβές σημείο από το οποίο κατακρημνίσθηκε η νεαρή κοπέλα.

Ο Ροδίτης κατηγορούμενος υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο, λέγοντας πως ο συγκατηγορούμενός του ήταν αυτός που πέταξε την φοιτήτρια. Ο δεύτερος κατηγορούμενος δεν έδειξε καν σημείο, λέγοντας στην εισαγγελέα πως αδυνατεί να της απαντήσει καθώς δεν είδε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «από ποιο σημείο πετάχτηκε το πτώμα».

Η κατάθεση του τρίτου λιμενικού

Ο κ. Τουλγαρίδης στην κατάθεσή του ανέφερε πως ειδοποιήθηκε για το συμβάν και πήγε στον όρμο Φώκια, σε δύσβατο σημείο, όπου είδε το πτώμα να επιπλέει. Είπε επίσης, ότι επειδή οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές, ζήτησε τη συνδρομή δύτη ώστε να καταφέρουν να βγάλουν το πτώμα από το νερό.

Με βάση το σημείο, στα μέσα του όρμου που εντοπίστηκε η σορός, και με άλλα δεδομένα όπως ο καιρός, τα ρεύματα κλπ, ο λιμενικός υπάλληλος επιχείρησε να προσδιορίσει στον χάρτη το σημείο από όπου πιθανότατα πέταξαν την φοιτήτρια στην θάλασσα.

Ανατριχιαστικές οι προηγούμενες μαρτυρίες

Σοκαριστική ήταν η κατάθεση ενός άλλου λιμενικού, του Χρήστου Μαλάμη ο οποίος δήλωσε ότι μετά τον βιασμό ο ένας δράστης κρατούσε τα χέρια της Ελένης και ο άλλος τη χτύπαγε με το σίδερο.

Την ίδια ώρα, αποτροπιασμό προκαλεί και η κατάθεση του ιατροδικαστή ο οποίος εκτιμά ότι η 21χρονη ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα και ότι ενδεχομένως να ήταν ζωντανή αν είχε υποβληθεί σε χειρουργείο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ