12-05-2021

Ανατριχιαστικά στοιχεία στη δίκη Τοπαλούδη – «Ο ένας την κρατούσε και ο άλλος τη χτυπούσε» (video)

Τι κατέθεσε λιμενικός για τη δολοφονία της φοιτήτριας για το πώς οι δυο δράστες αποφάσισαν να... τελειώσουν την κοπέλα, ενώ αυτή τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο

Μετά τον ιατροδικαστή, που τόνισε ότι «αν ζούσε το κορίτσι, θα ήταν σαν τη Μυρτώ, η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν την έριξαν από τον γκρεμό», συγκλονιστικά στοιχεία για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαδούλη, μετά από βιασμό της φοιτήτριας, αποκάλυψε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίου ο λιμενικός Χρήστος Μαλάμης.

«Μας έλεγαν την ίδια ιστορία, βάζοντας ο ένας τον άλλον στη θέση του πρωταγωνιστή», κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δίκης, αναφέροντας πως η Ελένη Τοπαλούδη ήταν ακόμα ζωντανή, ο ένας κρατούσε την κοπέλα από τα χέρια και ο άλλος τη χτυπούσε με το σίδερο, ενώ η κοπέλα τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, τόσο ο Ροδίτης κατηγορούμενος όσο και ο αλβανικής καταγωγής, υποστήριζαν ότι με τη συναίνεση της φοιτήτριας έκαναν σεξ μαζί της και ότι ήταν η κοπέλα που προκάλεσε τη μήνη τού ενός εκ των δύο δραστών, λέγοντας πως ο άλλος ήταν καλύτερος ερωτικά.

Κατά τον λιμενικό, ο 21χρονος Ροδίτης τού ανέφερε πως μετά το σεξ η φοιτήτρια είπε πως ο ίδιος ήταν καλύτερος, προκαλώντας την έκρηξη του 20χρονου, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος τη χτύπησε δυνατά με γροθιά, με αποτέλεσμα η 19χρονη να λιποθυμήσει. Κατά την περιγραφή του 21χρονου δράστη, που μετέφερε ο λιμενικός, όταν η 19χρονη συνήλθε, τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία, κάτι εξόργισε περισσότερο τον αλβανικής καταγωγής δράστη, ο οποίος πήρε ένα ηλεκτρικό σίδερο, τη χτύπησε δυνατά στο κεφάλι και είπε στον Ροδίτη πως «έπρεπε να το τελειώσουν».

Όπως ισχυρίστηκε ο μάρτυρας, «η φοιτήτρια ήταν ακόμη ζωντανή, ο ένας κρατούσε την κοπέλα από τα χέρια και ο άλλος τη χτυπούσε με το σίδερο».

«Η Ελένη τούς παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Ήξερα ότι ο Ροδίτης είχε μία αδελφή και επειδή έχω και εγώ, τον ρώτησα: Γιατί το κάνατε αυτό; Ήταν μεγάλη βλακεία, μου είπε, ο Θεός θα μας τιμωρήσει», ανέφερε ακόμα.

Ο λιμενικός τόνισε, μάλιστα, ότι οι δύο κατηγορούμενοι «λέγανε την ίδια ιστορία με διαφορετικό πρωταγωνιστή, ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλον». Και αυτός ο μάρτυρας, όπως και ο συνάδελφός του, η κατάθεση του οποίου έχει προηγηθεί, υποστήριξε για τον Ροδίτη πως ήταν εριστικός και επιθετικός με τους λιμενικούς, ενώ ο νεαρότερος δράστης έδειχνε εντελώς ψυχρός και «ήσυχος».

Η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ την Παρασκευή (31/01) υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη, καθώς δεν μεταφέρθηκαν εγκαίρως στην αίθουσα οι ανιχνευτές μετάλλων, γεγονός που η εισαγγελέας ζήτησε να ερευνηθεί.

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τον θάνατο της Ελένης Τοπαλούδη στη δίκη έδωσε και ο διοικητής του Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, Θωμάς Ζόβας, λέγοντας: «Το κορίτσι πάλεψε μαζί τους». «Είχαν αποφασίσει ότι θα την τελειώσουν», είχε πει από την πλευρά του ο διοικητής του λιμενικού.

«Ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα», είχε πει στο δικαστήριο ο ιατροδικαστής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ