07-05-2021

Δίκη Τοπαλούδη: «Αν ζούσε θα ήταν σαν τη Μυρτώ», λέει ο ιατροδικαστής

«Ας ζούσε κι ας ήταν σε ένα κρεβάτι», είπε η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας

Συνεχίζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η δίκη για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2018.

Φρίκη προκαλούν τα όσα κατέθεσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της άτυχης φοιτήτριας.

Όπως είπε «η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν την έριξαν από τον γκρεμό. Είχε ένα βαρύ τραύμα στο κεφάλι που την είχε καταστήσει λιπόθυμη. Ο πνιγμός ήταν τελική αιτία θανάτου, ο οποίος επήλθε από την αδυναμία της να αντιδράσει. Δεν υπάρχει συναίνεση στον θάνατο. Όποια συναίνεση να υπήρχε για ερωτική πράξη, δεν μπορούσε να καλύπτει αυτά τα περιστατικά».

Ανατριχίλα προκαλεί δε, με την κατάθεσή του ο ιατροδικαστής, βάσει των ευρημάτων στο σώμα της Ελένης. Όπως είπε, η άτυχη φοιτήτρια ενδεχομένως να ζούσε, αν είχε υποβληθεί σε χειρουργείο. «Αν υπήρχε χειρουργική επέμβαση, ενδεχομένως το κορίτσι να ζούσε. Θα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά υπήρχε ο χρόνος για να αντιμετωπιζόταν ιατρικά. Πιθανότατα να είχαμε μια περίπτωση Μυρτώς».

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας δεν έχει παρακολουθήσει μέχρι τώρα όσα έχουν ειπωθεί στη δικαστική αίθουσα. Δεν αντέχει να ακούει τα όσα βασανιστήρια υπέστη το παιδί της πριν φύγει από τη ζωή. «Ζωντανή την κόρη μου, την πέταξαν στα βράχια», λέει συντετριμμένη.

Αναφερόμενη στην κατάθεση του ιατροδικαστή, ο οποίος επεσήμανε ότι με χειρουργική επέμβαση πιθανότατα η Ελένη θα ζούσε, η τραγική μητέρα απαντά: «Μακάρι να είχα την Ελένη κι ας είχε την τύχη της Μυρτούς. Μόνο ανάσες άκουγα, ας ζούσε κι ας ήταν σε αναπηρικό αμαξίδιο ή σε ένα κρεβάτι. Μπορεί και η επιστήμη να έκανε το θαύμα της. Γιατί πέταξαν το παιδί ζωντανό;».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ