18-05-2021

Δίκη ηθοποιού-ταξιτζή: Ουσίες και κενά μνήμης «βλέπει» ο ψυχίατρος που εξέτασε τον οδηγό (video)

Μιλά για κενά μνήμης από το μετατραυματικό σύνδρομο και τις ουσίες

«Έχουμε ένα κενό μνήμης από τις ουσίες και ένα κενό μνήμης από το μετατραυματικό σύνδρομο. Τα συμπτώματα που αναφέρει (ο παθών) παραπέμπουν σε συμπτώματα μετατραυματικού σοκ. Δεν μπορεί να είναι τόσο καλός ηθοποιός. Αυτή  τη περίοδο επαναβιώνει στιγμές και φοβάται ότι θα του συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο όταν πάρει μια νέα κούρσα. Γι αυτό δεν μπορεί να εργαστεί προς το παρόν. Του έχω χορηγήσει αγωγή για να μπορεί να κοιμάται. Έχει κενά μνήμης. …Απορώ πώς οδήγησε εκείνο το βράδυ μέχρι το νοσοκομείο».

Αυτό δήλωσε ενώπιον των δικαστών, ο ψυχίατρος, Ορέστης Γιωτάκος που διορίστηκε από την πολιτική αγωγή και εξέτασε τον οδηγό ταξί ο οποίος κατηγορεί τον ηθοποιό, Γιώργο Καρκά πως τον βίασε τον Νοέμβριο του 2018.

Την Πέμπτη, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορητηρίου ενώ σημειώθηκε και πάλι ένταση κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Έχει αρκετά συμπτώματα του μετατραυματικού συνδρόμου και του συνδρόμου ανάκλησης γεγονότων» πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο 28χρονος οδηγός ταξί επαναβιώνει πολλές φορές μέσα στην ημέρα γεγονότα που τον καθιστούν μη λειτουργικό. «Τα συμπτώματα αυτά είναι αποτέλεσμα των σκηνών που θυμάται, της σεξουαλικής κακοποίησης», είπε χαρακτηριστικά.

Με την έναρξη της δίκης ο κατηγορούμενος ηθοποιός έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος της ψυχολόγου Χρ. Αντωνοπούλου, η οποία σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε κάνει λόγο για σαδομαζοχιστικές συμπεριφορές του κατηγορούμενου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ