18-01-2021

Τουρκικές παραβιάσεις και με ελικόπτερο στο Αιγαίο

Εμπλοκές συνέβησαν και με μαχητικά αεροσκάφη την Τετάρτη (22/01)

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο με παραβιάσεις και την Τετάρτη (22/01) αυτό συνέβη με ελικόπτερο που απογειώθηκε από το Τσανάκαλε. Σύμφωνα με επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, αυτό το περιστατικό δεν προκαλεί κάποια ανησυχία, αλλά σημειώνουν ότι τέτοιου είδους παραβιάσεις δε γίνονται συχνά. Παραβιάσεις έγιναν και με μαχητικά, με εμπλοκές ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «onalert.gr», λίγο μετά τις 11 το πρωί, ελικόπτερο τύπου S-70 απογειώθηκε από τη βάση στο Τσανάκαλε και πραγματοποίησε πτήση γύρω από τη Λέσβο, παραβιάζοντας τρεις φορές τον εθνικό εναέριο χώρο.

Είναι γεγονός, ότι οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά F-16 και από αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ή ηλεκτρονικού πολέμου αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ όσες φορές σημειώνονται παραβιάσεις από τουρκικά ελικόπτερα αυτές γίνονται από ελικόπτερα που απονηώνονται από τουρκικά πλοία.

Την Τετάρτη (22/01) στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο, παρότι δραστηριοποιήθηκαν μόλις 10 τουρκικά μαχητικά, πετώντας σε τρεις σχηματισμούς των δύο και σ’ έναν σχηματισμό των τεσσάρων, ενεπλάκησαν τέσσερις φορές σε εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά. Όλα τα τούρκικα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά.

Πηγή: onalert.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ