22-01-2021

«Χειροπέδες» σε ένα μέλος της σπείρας που ανοίγει ΙΧ σε Μαρούσι – Κολωνάκι

Οι δράστες, με τη χρήση ενοικιασμένων αυτοκινήτων, μετέβαιναν στις συγκεκριμένες περιοχές, κοντά σε εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία και καφετέριες

Σε τουλάχιστον 33 κλοπές από οχήματα σε Μαρούσι και Κολωνάκι εμπλέκεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο αλλοδαπός που συνελήφθη, το απόγευμα της Δευτέρας (20/01) στην Αθήνα, λίγο μετά τη διάρρηξη σταθμευμένου αυτοκινήτου στα Εξάρχεια.

Η σύλλληψή του ήταν αποτέλεσμα έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι από τον περασμένο Οκτώβριο προέβαιναν συστηματικά στη διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή του Αμαρουσίου. Μετά από αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκε, όπως και άλλοι δύο αλλοδαποί, ως συνεργοί του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, με τη χρήση ενοικιασμένων αυτοκινήτων, μετέβαιναν στο Μαρούσι και στο Κολωνάκι, κοντά σε εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία και καφετέριες, με σκοπό να εντοπίσουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ή εταιρικά, τα οποία έκαναν ολιγόλεπτη στάση.

Στη συνέχεια, τα παραβίαζαν με τη χρήση εργαλείου θραύσης κρυστάλλων κι αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα τιμαλφή.

(πληροφορίες από astynomia.gr)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ