20-01-2021

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι πέντε έλληνες ναυτικοί στο Καμερούν (video)

Το ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Την απελευθέρωση των πέντε ελλήνων ναυτικών που κρατούνταν όμηροι στο Καμερούν ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους» έγραψε στο Facebook.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε νοσοκομείο του Καμερούν και υποβάλλονται σε γενικές εξετάσεις, ενώ αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε ελληνικό πλοίο στο Καμερούν, τα ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, με τους πειρατές να παίρνουν απαγάγουν πέντε έλληνες ναυτικούς.

Επρόκειτο για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ναυτιλίας, την επίθεση δέχτηκε το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο ”HAPPY LADY” ενώ βρισκόταν στο Καμερούν.

Ο 35χρονος τρίτος μηχανικός τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας. Το μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ