20-01-2021

Γενική απεργία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό (video)

Οι νησιώτες αναμένεται να έρθουν αύριο στην Αθήνα και να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μαξίμου

«Λουκέτο» βάζουν σήμερα, Τετάρτη όλες οι υπηρεσίες και τα καταστήματα στο Βόρειο Αιγαίο. Σε Χίο, Λέσβο και Σάμο έχει κηρυχθεί γενική απεργία για το ζήτημα του προσφυγικού και μεταναστευτικού.

Στα τρία νησιά αναμένονται συγκεντρώσεις, με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε πίσω τη ζωή μας, θέλουμε πίσω τα νησιά μας». Οι κάτοικοι ζητούν άμεση αποσυμφόρηση των χώρων φιλοξενίας και την ίδια ώρα εκφράζουν τη διαφωνία τους με την κυβερνητική απόφαση για δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών.

 

Στις 12:00 το μεσημέρι οι κάτοικοι των νησιών θα συγκεντρωθούν έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στην Κεντρική πλατεία Ν. Πλαστήρα της Χίου και στην Κεντρική πλατεία στο Βαθύ της Σάμου.

Μάλιστα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης κάλεσε μέσω Facebook τους πολίτες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την μεταναστευτική κρίση.

« Αύριο θα διατρανώσουμε τα δικαιώματα μας!!! Θα απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την μεταναστευτική κρίση! Ζητάμε πίσω τα νησιά μας, ζητάμε πίσω τις ζωές μας!! Δεν μπορεί άλλο στο Βόρειο Αιγαίο να χτίζουμε φωλιές για ψυχές ταλαιπωρημένων ανθρώπων από τα 4 άκρα του κόσμου..! Σας περιμένουμε λοιπόν αύριο όλους δυναμικά στις συγκεντρώσεις στα νησιά μας! Όσοι διαμένετε στην Αττική την Πέμπτη στις 10:00 θα μεταβούμε στο Μέγαρο Μαξίμου να επιδώσουμε ψήφισμα στους αρμοδίους, όσοι έχετε χρόνο σας καλούμε να είστε μαζί μας!»

Gepostet von Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο am Dienstag, 21. Januar 2020

Επίσης έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 23 Ιανουαρίου κάθοδος στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου και θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ