22-10-2020

Πάτρα: Κρούσματα με πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ

Αρκετά ήταν τα κρούσματα ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων των 10 ευρώ στην αγορά της Πάτρας, από επιτήδειους που επιθυμούν να αποκομίσουν παράνομα χρηματικά οφέλη, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Οι επιτήδειοι επενδύουν στα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ, καθώς σπάνια κάποιος πολίτης εξετάζει τη γνησιότητά τους, όπως ίσως θα έκανε για ένα χαρτονόμισμα μεγαλύτερης χρηματικής αξίας. Επιπλέον, η κεκτημένη ταχύτητα στις συναλλαγές δεν αφήνει το χρονικό περιθώριο στους πολίτες να κάνουν ένα τέτοιο έλεγχο και μάλιστα σε χαρτονόμισμα των 10 ευρώ.

Οι ιδιώτες είναι οι στόχοι των επιτηδείων για να «ξεφορτώσουν» τα πλαστά χαρτονομίσματα και όχι οι εταιρείες και τα πολυκαταστήματα, που συνήθως διαθέτουν οι ειδικές μηχανές ελέγχου των χαρτονομισμάτων.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, η αστυνομία της Πάτρας είναι ενήμερη για τα κρούσματα και για τον λόγο αυτό διεξάγει έρευνες προκειμένου να εντοπίσει αυτούς που διακινούν τα πλαστά χαρτονομίσματα.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους και να προσέχουν τη γνησιότητα των χαρτονομισμάτων που λαμβάνουν.