09-05-2021

Πατέρας τριών παιδιών ο καθηγητής του ΑΠΘ που αυτοκτόνησε μέσα στο γραφείο του

Συγκλονισμένη είναι η φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά την αυτοκτονία του 53χρονου καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής, μέσα στο γραφείο του, το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο 53χρονος άνδρας -που έβαλε τέλος στη ζωή του με αιχμηρό αντικείμενο- σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν πατέρας τριών παιδιών, ενώ δίπλα στη σορό του βρέθηκε ένα σημείωμα, στο οποίο απευθυνόταν στην οικογένειά του.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστοι, ωστόσο, σύμφωνα με πανεπιστημιακή πηγή, πριν τις γιορτές ο άνδρας υπέστη εγκεφαλικό και έπαιρνε αντιπηκτικά φάρμακα.

Μιλώντας στο GRTimes.gr, ο Κοσμήτορας της σχολής Επιστημών Υγείας και καθηγητής του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, έκανε λόγο για έναν από τους πιο συνεπείς και θετικούς συναδέλφους, εκτιμώντας πως τα κίνητρα της αυτοκτονίας δεν σχετίζονται με το πανεπιστήμιο.

«Ήταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος. Έχαιρε εκτίμησης ευρύτατα και απόδειξη για αυτό είναι ότι τελευταία εξελέγη ομόφωνα και μετά επαίνων σε επόμενη βαθμίδα», ανέφερε ο κ. Δαρδαβέσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ