22-10-2020

Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη

Σπείρα που προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, εξάρθρωσε το τμήμα συνοριακής φύλαξης Τυχερού της διεύθυνσης αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 4 μελών της οργάνωσης, ενός 37χρονου υπηκόου Πακιστάν και 3 ημεδαπών, ηλικίας 28, 49 και 60 ετών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην καταδίωξη του 37χρονου στην εθνική οδό Ορμενίου-Αρδανίου, όταν αυτός δεν συμμορφώθηκε με το σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ λίγο αργότερα εγκατέλειψε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, προσπαθώντας να διαφύγει πεζός, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Στο εγκαταλειμμένο όχημα, εντοπίστηκαν 12 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι θα μεταφερόντουσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναντι χρηματικού ποσού που υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος μαζί με τους άλλους 3 δράστες, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε δομημένη και διαρκή δράση, διακριτούς ρόλους και μετέφερε πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες.

Την οργάνωση διηύθυνε ο 49χρονος, ο οποίος αφού ερχόταν σε επαφή με άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της, καθοδηγούσε τους άλλους 3 δράστες στο σημείο παραλαβής. Έπειτα, ο 49χρονος μαζί με 2 από τα μέλη της οργάνωσης, επέβαιναν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο προηγούταν από το όχημα που μετέφερε τους πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες στην ενδοχώρα, προκειμένου να ενημερώνει για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους.

Για τους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και πλαστογραφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Αμετανόητος ο Μιχαλολιάκος: Κάποτε κάποιοι θα ντρέπονται γι' αυτή την απόφαση (video)

Σημειώνεται πως στην επιχείρηση συμμετείχε και το αστυνομικό τμήμα Γενισέας της διεύθυνσης αστυνομίας Ξάνθης, καθώς ορισμένοι εκ των διακινητών συνελήφθησαν σε χωριό της περιοχής ευθύνης του εν λόγω τμήματος.