22-10-2020

Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου

149 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ιστορική αυτοθυσία των Κρητικών. Για το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης, οι οποίες διοργανώνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου σε όλους τους Δήμους.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ενώ το «παρών» θα δώσει και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΣΗΜΕΡΑ

 • Δήμος Μυλοποτάμου / Τοπική Κοινότητα Μαργαριτών
  Ώρα 10 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ηρωικού ηγουμένου Αρκαδίου, Γαβριήλ Μαρινάκη, στις Μαργαρίτες με τη συμμετοχή της μπάντας της 5ης Μεραρχίας Κρητών και Διμοιρίας Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ ΤΠ.
 • Δήμος Ρεθύμνου / Τοπική Κοινότητα Αμνάτου
  Ώρα 11 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στην προτομή της ηρωίδας Χαρίκλειας Δασκαλάκη στην Αμνάτο με τη συμμετοχή της μπάντας της 5ης Μεραρχίας Κρητών και Διμοιρίας Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ ΤΠ.
 • Δήμος Ρεθύμνης / Τοπική Κοινότητα Άδελε
  Ώρα 12 μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Κωστή Γιαμπουδάκη στο Άδελε με τη συμμετοχή της μπάντας της 5ης Μεραρχίας Κρητών και Διμοιρίας Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ ΤΠ.
  Ώρα 12:30 μ.: Παρέλαση τμημάτων Πολιτιστικών φορέων, αντιπροσωπείας μαθητών του Δήμου Ρεθύμνου και της Διμοιρίας Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ ΤΠ.
  Ώρα 1:30μ.μ.: Δεξίωση των Αρχών και των Φορέων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άδελε – Αγ. Παρασκευής.

ΑΥΡΙΟ

 • Δήμος Ρεθύμνου
  Ώρα 8:30 π.μ.: Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.
  Ώρα 10 π.μ.: Παρέλαση στη λεωφόρο Κουντουριώτη τμημάτων Πολιτιστικών Φορέων, Αντιπροσωπειών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου και της Μπάντας της 5ης Μεραρχίας Κρητών. Πέρας της Παρέλασης
  Ώρα 10:45 π.μ.: Προσέλευση Επισήμων στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
  Ώρα 11:10 π.μ.: Αναχώρηση Επισήμων για την Ιερά Μονή Αρκαδίου.
 • Ιερά Μονή Αρκαδίου
  Ώρα 11:55 π.μ.: Αφιξη Αρχών & επισήμων στην Ιερά Μονή Αρκαδίου – Απόδοση Τιμών από το Στρατιωτικό Άγημα της 547 Α/Μ ΤΠ και τη μπάντα της 5ης Μεραρχίας Κρητών.
  Ώρα 12 μ.: Δοξολογία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.
  Ώρα 12 μ.: Εκφώνηση του πανηγυρικού της Επετείου του Ολοκαυτώματος από τον περιφερειακό σύμβουλο Ρεθύμνου κ. Ιωάννη Παρασύρη.
  Ώρα 12:30 μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση στον χώρο του Μαυσωλείου της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.
  Ώρα 12:40 μ.: Κατάθεση Στεφάνων από τους Εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
  Ώρα 12:45 μ.: Απόδοση της Ιερής Φλόγας του Μαυσωλείου της Ιεράς Μονής Αρκαδίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο.
  Ώρα 1 μ.μ.: Γεύμα εκ μέρους της Ιεράς Μονής Αρκαδίου στο Ηγουμενείο και στον περίβολο της Ιεράς Μονής.
  Ώρα 2:30 μ.μ.: Εκκίνηση Αρκαδίου Δρόμου Ανδρών – Γυναικών.
  Ώρα 3 μ.μ.: Αναχώρηση των Αρχών και των επισήμων από την Ιερά Μονή Αρκαδίου.
 • Δημοτικό Στάδιο Ρεθύμνου (Σοχώρα)
  Ώρα 3 μ.μ.: Άφιξη Ιερής φλόγας από την Ιερά Μονή Αρκαδίου.
  Ώρα 3:15 μ.μ.: Τελετή Έναρξης των “75ων Αρκαδίων Αγώνων 2015” με αθλητικές & πολιτιστικές εκδηλώσεις, τη συμμετοχή της Μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου και των τοπικών μουσικοχορευτικών πολιτιστικών Συλλόγων και Φοριοφόρου οχήματος και ιατρού του 547 Α/Μ ΤΠ.
  Επιμέλεια: Επιτροπή Οργάνωσης Αρκαδίων Αγώνων.
  Ώρα 3:45 μ.μ.: Άφιξη Αρκαδιοδρόμων – Απονομή Βραβείων Αθλοθέτησης Αρκαδίων Αγώνων.
  Ώρα 5:30 μ.μ.: Επίσημη υποστολή της Σημαίας της πόλης στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη από Άγημα Απόδοσης Τιμών του 547 Α/Μ ΤΠ.
  Τελετάρχης των εκδηλώσεων ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, κ. Σταύρος Παλτατσίδης.
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Στους δρόμους ξανά οι μαθητές - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας (video)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κραυγή αγωνίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Διονύσου - Σε δεινή οικονομική θέση λόγω κορονοϊού