22-10-2020

Αίθριος καιρός με μικρή πτώση θερμοκρασίας

Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 και πιθανώς βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική, αναμένεται αίθριος καιρός με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ανέμους βόρειους 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με ανέμους βόρειους 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 και πιθανώς πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος, με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και θερμοκραασία από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Εύβοια. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Στους δρόμους ξανά οι μαθητές - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας (video)

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες 6 και πιθανώς βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει αίθριος καιρός. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία πνέει από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.