22-10-2020

Χωρισμένη στα δύο η πλατεία Βικτωρίας

Δύο συγκεντρώσεις είναι σε εξέλιξη στην πλατεία Βικτωρίας. Κάτοικοι της περιοχής οργάνωσαν συγκέντρωση για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία προσφύγων στην πλατεία και ως απάντηση ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας–Πειραιά, το ΚΕΕΡΦΑ και άλλες αντιφασιστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στο ίδιο σημείο δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και ζητώντας ανοιχτά σύνορα για αυτούς.

Η πλατεία έχει χωριστεί στα δύο από δυνάμεις των ΜΑΤ. Στην πάνω πλευρά τους βρίσκονται συγκεντρωμένες οι αντιφασιστικές οργανώσεις, ενώ από την πλευρά της οδού Αριστοτέλους έχουν συγκεντρωθεί οι διαμαρτυρόμενοι ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία βρίσκονται και εκατοντάδες πρόσφυγες οι οποίοι έφτασαν σήμερα στον Πειραιά με πλοία από την Μυτιλήνη και την Χίο.

Περίπου 150 πρόσφυγες παρέλαβε πριν από λίγο λεωφορείο του ΟΑΣΑ, που θα τους μεταφέρει στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, ενώ ειδικά δρομολόγια θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί, με προορισμό και τα υπόλοιπα κέντρα σε Γαλάτσι και Ελληνικό, καθώς αναμένονται νέες αφίξεις προσφύγων στον Πειραιά από τα νησιά, αργά το βράδυ.

Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους γύρω από την πλατεία Βικτωρίας διεξάγεται κανονικά.