22-10-2020

«Ξεσκεπάστηκε» εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών στην Καρδίτσα

Την δράση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε πολίτες στην Καρδίτσα, «ξεσκέπασε» η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, εξακριβώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, η δράση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε πολίτες, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους ευθύνεται για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Συνελήφθησαν δύο άνδρες, 24 και 30 ετών, πολίτες Βουλγαρίας, και σε βάρος τους καθώς και κατ’ αγνώστων, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με δομημένη διάθρωση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών.Τα μέλη της οργάνωσης διακρίνονταν σε ηγετικά μέλη, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, τα οποία έχουν ρόλο στρατολόγησης-καθοδήγησης των άλλων μελών, αλλά και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα, σε φυσικούς αυτουργούς, με ρόλο παραλήπτη των χρημάτων από τα θύματα, και σε συνεργούς-τσιλιαδόρους, με ρόλο κατόπτευσης των σημείων των συναλλαγών.

Ως προς την μεθοδολογία δράσης τους, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, και με το πρόσχημα ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, απαιτούσαν την καταβολή χρηματικών ποσών, προκειμένου να συμβάλουν στην απεμπλοκή του από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες. Σε ορισμένες περιπτώσεις προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί, άλλο μέλος της οργάνωσης προσποιούνταν ακόμη και το ίδιο το παιδί, το οποίο ζητούσε τη βοήθεια του γονέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Αμετανόητος ο Μιχαλολιάκος: Κάποτε κάποιοι θα ντρέπονται γι' αυτή την απόφαση (video)

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, εξαπάτησαν μια 82χρονη, χθες το απόγευμα στην Καρδίτσα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους εννέα 9 πολίτες στην ίδια πόλη.Τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν κυμαίνονταν από 25.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ κατά περίπτωση, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.