26-10-2020

Ολονύχτιος συναγερμός μετά από διαρροή αερίου σε πολυκατοικία στην Καλλιθέα (video)

Περίπου στις 03:00 ολοκλήρωσε το συνεργείο τις εργασίες του και αποχώρησε, όπως και το όχημα της Πυροσβεστικής

Νύχτα γεμάτη αγωνία, τουλάχιστον μέχρι να επιδιορθώσει τη βλάβη και να αποχωρήσει το συνεργείο της ΔΕΦΑ, πέρασαν οι κάτοικοι γειτονιάς στην Καλλιθέα, εξαιτίας διαρροής φυσικού αερίου που προκλήθηκε σε εγκατάσταση πολυκατοικίας. Περίπου στις 03:00 ολοκλήρωσε το συνεργείο τις εργασίες του και αποχώρησε, όπως και το όχημα της Πυροσβεστικής.

Όπως έγινε γνωστό, η διαρροή σημειώθηκε σε πολυκατοικία της οδού Σόλωνος. Στο σημείο έσπευσαν τόσο η Αστυνομία, που απέκλεισε τους γύρω δρόμους, απαγορεύοντας τη διέλευση οχημάτων, όσο και η Πυροσβεστική, για προληπτικούς λόγους.

Οι άνδρες του συνεργείου της ΔΕΦΑ χρειάστηκαν πάνω από τρεις ώρες για να διορθώσουν τη ζημιά και να ανάψουν το «πράσινο φως» για την άρση του συναγερμού. Σχεδόν μέχρι τις 03:00 τα ξημερώματα, πολλοί κάτοικοι στην περιοχή ξενύχτησαν, καθώς ο κίνδυνος μίας έκρηξης ήταν πιθανός.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν δίχως πρόβλημα, το πρωτόκολλο ακολουθήθηκε κατά γράμμα και η αναστάτωση στην περιοχή έληξε δίχως «παρατράγουδα». Οι δρόμοι, εκτός της Σόλωνος βέβαια, που έκλεισαν για λόγους ασφαλείας ήταν οι εξής: Δοϊράνης, Κατσώνη, Αθηνάς, Αμφιθέας και τον παράδρομο της Συγγρού.

Ακόμη, δόθηκαν οδηγίες στους κατοίκους της περιοχής και στους εργαζόμενους στις γύρω εταιρείες να μην θέσουν σε λειτουργία τα αυτοκίνητά τους μέχρι η κατάσταση να αντιμετωπιστεί.

Λίγο μετά τις 03:00, το συνεργείο που είχε σπεύσει στο σημείο για την επιδιόρθωση της ζημιάς ολοκλήρωσε τις εργασίες του και αποχώρησε, όπως και το όχημα της Πυροσβεστικής, το οποίο βρισκόταν εκεί για προληπτικούς λόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Ηλεία: Το τελευταίο «αντίο» στην αδικοχαμένη φοιτήτρια – Σπαράζουν καρδιές στην Αμαλιάδα (video)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr