22-10-2020

Φωτιά στην Κέρκυρα: Γυναίκα πήδηξε με το παιδί της στο κενό για να σωθεί (video)

Σε κρίσιμη κατάσταση ο πατέρας της οικογένειας

Το βράδυ της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου αναφέρθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε μια πολυκατοικία στην πόλη της Κέρκυρας.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, μια γυναίκα φέρεται να πήδηξε με το παιδί της από το μπαλκόνι για να σωθεί, ενώ ευτυχώς απεγκλωβίστηκε από τις φλόγες ένα ακόμα άτομο , που φέρεται να είναι ο πατέρας της οικογένειας, ο οποίος  «κρεμάστηκε» στην κυριολεξία από τα κεραμίδια με την επέμβαση της Πυροσβεστικής να κρίνεται απαραίτητη.

Σωτήρια για την γυναίκα και το παιδί ήταν η τέντα παρακείμενου εστιατορίου. Η γυναίκα και το παιδί χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας ενώ με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο πατέρας.

Ο πατέρας μοιάζει να είναι σε κρισιμότερη κατάσταση, καθώς έχει υποστεί δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα από τη φωτιά και η κατάστασή του, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχουν οι γιατροί στο Γ.Ν.Κ., θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά προήλθε από τους θερμοσυσσωρευτές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχείρησαν 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες.

Η πυροσβεστική κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της καθώς υπήρξε κίνδυνος να εξαπλωθεί σε σπίτια που βρίσκονται δίπλα.


(Με πληροφορίες και video από corfu.tv news, kerkyrasimera.gr, )