26-01-2021

Ντοκουμέντο: Η στιγμή που «ξετρυπώνουν» 22 κιλά κοκαΐνης από κρύπτη σε φορτηγό (video)

Η αστυνομία «βλέπει» διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης, με «πλοκάμια» στη Λατινική Αμερική πίσω από την ποσότητα που εντόπισε

Διεθνές κύκλωμα κοκαΐνης, με «πλοκάμια» στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη, «βλέπει» η Αστυνομία πίσω από την ανεύρεση ποσότητας πάνω από 22 κιλά, σε φορτηγό από την Ιταλία.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε… δύο δόσεις, στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη από τις 5 Δεκεμβρίου, μετά τον εντοπισμό του φορτηγού στη Μάνδρα και τη σύλληψη του 37χρονου οδηγού του, ο οποίος είναι σεσημασμένος, καθώς είχε συλληφθεί και για άλλη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Η σύλληψη είχε ανακοινωθεί πριν από πέντε μέρες, καθώς το φορτηγό, που έφτασε στην Ελλάδα από την Ιταλία μέσω Πάτρας, ακινητοποιήθηκε στην Μάνδρα από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και σε έρευνα που έγινε βρέθηκε ένα κιλό και 258 γραμμάρια κοκαΐνης.

Επιπλέον βρέθηκαν στο φορτηγό, αλλά και στο σπίτι του οδηγού, περίπου πέντε κιλά λευκής σκόνης άγνωστης χημικής συστάσεως, ορθογώνιες μεταλλικές σφραγίδες με ανάγλυφα αποτυπώματα και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και καλούπια για την επανατυποποίηση ναρκωτικών, ένα πιστόλι, φυσίγγια και άλλα πειστήρια.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ο τρόπος μεταφοράς της κοκαΐνης και όλα τα ευρήματα, σε συνδυασμό με τα ποιοτικά δεδομένα της έρευνας, τη μεθοδολογία και το είδος των ναρκωτικών σκιαγραφούσαν το προφίλ μιας υπόθεσης που έχει προεκτάσεις, γι’ αυτό η έρευνα συνεχίστηκε.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών αυτών, το φορτηγό όχημα, που είχε μεταφερθεί σε ειδικό χώρο, ερευνήθηκε εξονυχιστικά, κυριολεκτικά πόντο-πόντο, και εντοπίστηκε ειδική κρύπτη, που ήταν κατασκευασμένη με ιδιαίτερο τρόπο στον «ουρανό» της καμπίνας ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανίχνευσή της.

Στην κρύπτη βρέθηκαν άλλα περίπου 21 κιλά κοκαΐνης σε 18 συσκευασίες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για την υπόθεση αυτή εμπλουτίστηκε με τα καινούργια δεδομένα, ενώ ο συλληφθείς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος από τις αρμόδιες Αρχές.

Το βίντεο από τον εντοπισμό της κοκαΐνης:

Το βίντεο από την καύση ναρκωτικών:

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ