25-01-2021

Μήνυση των ειδικών φρουρών στην Κασιμάτη για το «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι»

Μιλούν για ύβρη και ρατσισμό

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης το προεδρείο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της ΕΛΑΣ (ΣΕΦΕΑΑ) προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για εξύβριση σε βάρος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, με αφορμή σχόλιό της σε ανάρτηση.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για καθύβριση και στοχοποίηση του συγκεκριμένου Σώματος.

Αφορμή για του ειδικούς φρουρούς ήταν ανάρτηση της κας. Κασιμάτη η οποία για εντελώς άσχετο θέμα χρησιμοποίησε χιουμοριστικά την φράση «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι», σχόλιο για το οποίο ζήτησε και συγνώμη αμέσως μετά.

«Ύβρις και ρατσισμός ζητούν τιμωρία. Μεταβαίνουμε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σαν εξόχως σημαντικό θέμα της ΕΛΑΣ. Ζητούμε να εφαρμοστούν οι κανόνες της δημόσιας τάξης του Οργανισμού της ΕΛΑΣ και της προσωπικότητας των αστυνομικών. Η καθύβριση, η επιλογή και στοχοποίηση του Σώματος της ΕΛΑΣ αποτελούν προκατάληψη και θυματοποίηση των αστυνομικών και ως τέτοια επιβάλλουν την τιμωρία σύμφωνα με τις εκ νέου τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, καθώς αποτελεί εξύβριση που φέρει ρατσιστικά χαρακτηριστικά» αναφέρει το Σωματείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ