19-01-2021

Δύο φόνους φέρεται να συνδέει με την υπόθεση Novartis ο Αγγελής

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Για τρίτη μέρα καταθέτει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής o αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής.

Στη σημερινή του κατάθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής φέρεται να δήλωσε ότι είχε συζητήσει με τους άλλους δύο εισαγγελείς Διαφθοράς την πιθανή σύνδεση των θανάτων – που ενδεχομένως ήταν δολοφονίες – του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου κι ενός άλλου προσώπου με το προσωνύμιο «Ντελιβεράς», με το σκάνδαλο του φαρμακευτικού κολοσσού.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας είχε επίσης διάλογο με μέλη της προανακριτικής, για το σκέλος της κατάθεσής του που αφορούσε τον Σταύρο Κοντονή.

Γιάννης Μπούγας: Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Κοντονής, σε συνέντευξή του σήμερα στην ιστοσελίδα enikos, διαψεύδει το διάλογο που μας είπατε ότι έγινε μεταξύ του ιδίου και του Αμερικανού πρέσβη κ. Πάιατ. Τι έχετε να πείτε γι’αυτό;

Αγγελής: Αν ο πράκτορας του FBI στην Αθήνα μου τα μετέφερε ψευδώς, τότε και εγώ σας μετέφερα ψευδώς το διάλογο αυτό.

Άλλο μέλος επιτροπής: Καταλαβαίνετε κ. Αγγελή ότι με την επιπολαιότητά σας μπορείτε να δημιουργήσετε μέχρι και διπλωματικό επεισόδιο; Είναι δυνατόν να μεταφέρετε το διάλογο ενός Έλληνα Υπουργού και ενός Αμερικανού Πρέσβη, χωρίς να γνωρίζετε αν αυτός είναι αληθινός;

Αγγελής: …(Σιωπή)

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο Αντεισαγγελέας του ΑΠ σχολιάζει την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.

Αγγελής: Κανείς δεν αποκλείει ευθύνες πολιτικών, αλλά το ζήτημα είναι πως διερευνήθηκαν. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό;

Άλλο μέλος επιτροπής: Όχι.

Αγγελής: Τότε, με βάση τα στοιχεία που είχα εν γνώσει μου (το έγγραφο του FBI είναι Αύγουστος του 2017) δεν προέκυπταν ευθύνες πολιτικών προσώπων. Αν προκύπτουν νέα στοιχεία τώρα, τότε είναι ερευνητέες οι ευθύνες.

(πηγή: efsyn)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ