18-01-2021

Τεράστια οικολογική καταστροφή στον Πηνειό – Μαύρος ο ποταμός

«Η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες στον Πηνειό είναι τραγική»

Μία τεράστια οικολογική καταστροφή έχει σημειωθεί στον ποταμό Πηνειό και -όπως λένε οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής- δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το πιο ανησυχητικό είναι πως ό,τι βρίσκεται μέσα στα νερά του ποταμού, πεθαίνει. Κάτοικοι της περιοχής, ο Διονύσιος Λαγογιάννης και ο Παπαδόπουλος Σάκης, έχουν απαθανατίσει φωτογραφικά την οικολογική καταστροφή του ποταμού και εκφράζουν την ανησυχία τους.

Το σημείο που έχουν τραβηχτεί οι φωτογραφίες είναι στο ύψος των Καβασίλων και του Λευκοχωρίου. «Η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες στον Πηνειό είναι τραγική. Ο ποταμός έχει μαυρίσει και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι έχουν ψοφήσει εκατοντάδες ψάρια και κάθε ζωντανός οργανισμός που υπάρχει στο ποτάμι. Είναι νεκρά κυπρίνια, κεφαλόπουλα, μουστακαίοι, κλωνίτσες, χέλια ακόμη και βατράχια. Τα ψάρια έφευγαν προς τη θάλασσα, αλλά ψοφούσαν…», δηλώνει ο Σάκης Παπαδόπουλος ο πρώην πρόεδρος Λευκοχωρίου και συνεχίζει:

«Ενημέρωσα τον δήμαρχο Πηνειού και τον αναπληρωτή δήμαρχο. Πράγματι και ο κ. Πάνος Θεοδωρακόπουλος ήρθε στο σημείο είδε τι συμβαίνει και επικοινώνησε με την Περιφέρεια για να σταλεί κλιμάκιο και να εξετάσει την κατάσταση. Σήμερα (Τρίτη) λόγω βροχής η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη αλλά η οικολογική καταστροφή έχει γίνει».

«Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι συμβαίνει και τι έχει προκαλέσει την καταστροφή. Απόβλητα ελαιοτριβείων, βιομηχανικά απόβλητα, βυτιοφόρα με λύματα, άλλη ρύπανση; Το Κλιμάκιο της Περιφέρειας είναι εκείνο που θα δώσει την απάντηση. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, γιατί από τον Πηνειό αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα αλλά και ποτίζονται εκατοντάδες ζώα», συμπληρώνει ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος.

(πηγή: patrisnews)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ