18-01-2021

Η κακοκαιρία «Διδώ» πάνω από την Αθήνα – Εντυπωσιακό time-lapse βίντεο

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας κατά τη διάρκεια της Τετάρτης

Η κακοκαιρία «Διδώ», σαρώνει ολόκληρη τη χώρα από τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ έχουν καταγραφεί πολύ σημαντικά ύψη βροχής.

Στο παρακάτω βίντεο προβάλλεται η κακοκαιρία την Τρίτη 10/12/2019 στην Αθήνα, μέσα από χρονογραφήμτα των μετεωρολογικών καμερών οι οποίες βρίσκονται στο Λόφο Βώκου της Νίκαιας και στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας κατά τη διάρκεια της Τετάρτης

Βροχές και τοπικές καταιγίδες εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν τις απογευματινές ώρες. Αντίθετα στην Πιερία, στην Ημαθία, στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας και ενδεχομένως στις Σποράδες θα συνεχιστούν έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της «Διδούς», έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 11/12.

Παράλληλα, από το απόγευμα νέο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσουν τα νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας, όπως φαίνεται στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ