07-08-2020

Δολοφονία δασκάλου στο Αγρίνιο: «Η φωτιά σβήνει τα στοιχεία» – Σε κλίμα έντασης η δίκη (video)

Αποκαλυπτικά στοιχεία από τους συγγενείς του θύματος

Μέσα σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε την Πέμπτη (05/12) στο Μεσολόγγι η δική για τον θάνατο του δάσκαλου Νίκου Μέντζου, που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του. Οι τρεις αδερφές του στις καταθέσεις τους χαρακτήρισαν τη χήρα που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου «σκληρή και αυταρχική».

Η εξωσυζυγική σχέση του δάσκαλου, οι 180.000 ευρώ που είχε στο σπίτι του αλλά και η συμπεριφορά της γυναίκας του μετά τον θάνατο του ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν την Πέμπτη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Μεσολογγίου.

Η οικογένειά του από την πρώτη στιγμή δεν πείστηκε ότι ο Νίκος Μέντζος αυτοκτόνησε και έβαζαν στο κάδρο του υπόπτου για το φόνο του τη σύζυγό του. Η συμπεριφορά της όπως ισχυρίστηκαν σήμερα στο δικαστήριο τα αδέρφια του ήταν περίεργη.

«Δεν σκότωσε απλά το θύμα, αλλά το έψησε ζωντανό. Ήταν απόλυτα ικανή να το κάνει», είπαν τα αδέρφια του δάσκαλου την πρώτη ημέρα της δίκης για την κατηγορούμενη, την οποία χαρακτήρισαν «αυστηρή», «σκληρή», «ασφυκτική» που είχε «το πάνω χέρι» στον γάμο της.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία ο Νίκος Μέντζος απανθρακώθηκε σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 660 βαθμούς Κελσίου. Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ χρόνια για να αποδειχθεί ότι ο θάνατός του ήταν δολοφονία με κατηγορούμενη τη σύζυγό του. Ο δάσκαλος είχε βρεθεί απανθρακωμένος και δεμένος, μέσα στο αυτοκίνητό του, τον Απρίλιο του 2011 στη Ρουπακιά Αγρινίου.

Στο εδώλιο κάθεται η σύζυγός του, στην οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η κατηγορουμένη, που είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, προσήλθε το δικαστήριο συνοδευόμενη από τον γιο της, ο οποίος ήταν 14 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του. Πρώτος κατέθεσε ως μάρτυρας ο αδελφός του θύματος.

«Η φωτιά σβήνει τα στοιχεία»

Μία από τις αδερφές του θύματος, περιέγραψε στο δικαστήριο πως όταν αποκάλυψαν στη χήρα του δασκάλου ότι σκόπευαν να βάλουν δικηγόρο για να μάθουν τι συνέβη, εκείνη τους απάντησε: «Tι σημασία έχει; Έφυγε ο Νίκος ούτως η άλλως η φωτιά σβήνει και τα στοιχεία».

Η αδερφή του δασκάλου τόνισε μάλιστα πως «ήταν οργανωμένο σχέδιο και πως η κατηγορούμενη δεν είχε τη δύναμη να κάνει κάτι τέτοιο μόνη της».

Τα δώρα του δασκάλου στην ερωμένη του

Όταν ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής ρώτησε την αδερφή του θύματος για τα δώρα που φέρεται να έκανε ο δάσκαλος στην εξωσυζυγική σχέση του, εκείνη απάντησε:

«Από τη δικογραφία μάθαμε ότι της έκανε δώρα, της είχε πάρει ένα αυτοκίνητο και το ήξερε η γυναίκα του. Ξέρω ότι είχε δύο χρόνια σχέση και ότι έλεγε ότι θα χωρίσει όμως δε χώριζε. Η γυναίκα του έκανε έλεγχο στο κινητό του. Το γεγονός ότι έλεγε ότι θα χωρίσει και δεν το έκανε θα είχε εξοργίσει την κατηγορούμενη. Ειδικά το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε χρήματα από αυτά που είχαν στο σπίτι για δώρα και της δημιουργούσε μίσος».

Οι αδερφές του δασκάλου ισχυρίστηκαν την Πέμπτη (05/12) στο δικαστήριο ότι η χήρα επικοινώνησε με την ασφαλιστική εταιρία του αυτοκινήτου την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τον θάνατο του άνδρα της. Φέρεται να ήθελε να ρωτήσει αν ο Νίκος Μέντζος είχε κάνει ασφάλεια ζωής. Δέκα ημέρες μετά είχε τακτοποιήσει -όπως λένε- όλα τα κληρονομικά.

«Την ημέρα που βρήκαν τον Νίκο, με πήρε η ανιψιά μου και μου λέει: “O Νικος κάηκε!” και ρωτάω “είναι καλά; Στο νοσοκομείο;” Μου λέει “δεν κατάλαβες καλά! Kάηκε! Πέθανε!”».

«Σκότωσε τον δάσκαλο η γυναίκα του» λένε τα αδέρφια – Τα χρήματα, η ερωμένη και το θρίλερ της δολοφονίας

Με καταθέσεις από τα αδέρφια άρχισε τη Δευτέρα (02/12) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου, η πολυαναμενόμενη δίκη της υπόθεσης.

«Δεν σκότωσε απλά το θύμα, αλλά το έψησε ζωντανό. Ήταν απόλυτα ικανή να το κάνει», είπε ο ένας για την κατηγορούμενη, την οποία χαρακτήρισε «αυστηρή», «σκληρή», «ασφυκτική» που είχε «το πάνω χέρι» στον γάμο της.

Όπως υποστήριξε ο αδελφός του άτυχου δασκάλου, εκείνη ήταν που διαχειριζόταν τα οικονομικά του σπιτιού, τον μισθό του αλλά και όσα έβγαζε εργαζόμενος μετά το σχολείο, στο ζαχαροπλαστείο των συγγενών της συζύγου του.

Σύμφωνα πάντα με τον αδελφό του θύματος η κατηγορούμενη σύζυγος είχε πληγωθεί από την εξωσυζυγική σχέση του άνδρα της. «Είχε κυριευτεί από εκδίκηση και προσπαθούσε να κάνει υπομονή και να σώσει το σπίτι της», είπε, όμως φαίνεται ότι ένα ποσό 100.000 ευρώ που βρέθηκε κατόπιν στους λογαριασμούς του δασκάλου έπαιξε τον ρόλο του.

Τόνισε επίσης πως το ζευγάρι δεν πήγαινε ποτέ διακοπές, με την πλευρά της συζύγου να «απαντά» με αποδεικτικά στοιχεία για το αντίθετο.

«Έδινε συνέχεια χρήματα στην ερωμένη»

«Τον σκότωσε γιατί πληγώθηκε. Έχασε τον άνδρα της και σκεφτόταν ότι θα χάσει και τα χρήματα. Η γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση δεν είχε λόγο να τον σκοτώσει, γιατί της έδινε συνέχεια χρήματα», είπε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται πως ένα ισχυρό κίνητρο για τη δολοφονία του δασκάλου ήταν ότι έδινε χρήματα στη γυναίκα που είχε γνωρίσει.

«Η σύζυγος ήταν το πρόσωπο με το ισχυρότερο κίνητρο να τον βλάψει, γιατί είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση και εκείνη το γνώριζε. Δεν διαφαινόταν η βούλησή του να τη διακόψει με τις οικονομικές παροχές προς το τρίτο πρόσωπο επιβάρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επίσης, η σύζυγος φέρεται ότι ενήργησε από κοινού με άγνωστο δράστη, ακινητοποίησε τον σύζυγό της στη θέση του οδηγού, τον έδεσε με σύρμα, τον περιέλουσε με βενζίνη και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά», αναφέρεται στο παραπεμπτικό.

Αναφέρεται πως υπάρχει μάρτυρας που είδε μία γυναίκα που ήρεμη περιφερόταν σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από το φλεγόμενο όχημα και όταν έφτασε η Πυροσβεστική επιδόθηκε σε κλάματα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποδειχτεί κάτι στα σίγουρα.

Τι ανέφερε η αδερφή

Δεύτερη κατέθεσε την ίδια ημέρα η αδελφή του 46χρονου που περιέγραψε τον δάσκαλο ως χαρούμενο, κοινωνικό, εργατικό και δοτικό άνθρωπο. Μιλώντας για τα χρήματα, είπε ότι υπήρχαν 180.000 ευρώ που φυλάσσονταν στο σπίτι, από τα οποία το θύμα είχε αφαιρέσει κάποια ποσά που τα διέθεσε για να κάνει δώρα στην ερωμένη του. Αυτό είπε πως εξόργισε τη σύζυγό του, και κατά την εκτίμηση της αποτελούσε λόγο εκδίκησης.

Οι συγγενείς του δασκάλου επιδιώκουν να αποδείξουν μέσα από τις καταθέσεις τους ότι η κατηγορουμένη με τη βοήθεια ακόμη ενός ατόμου που δεν έχει κατονομαστεί ήταν αυτοί που σκότωσαν τον 46χρονο.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso, star.gr, ANT1

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.