20-04-2021

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Γιώργου Λιάγκα

Νεαροί πέταξαν τρικάκια και κόκκινες μπογιές μετά τα όσα συνέβησαν για τη φοιτήτρια που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από συμφοιτητή της στο ΑΠΘ

Μέλη της αναρχικής ομάδας του «Ρουβίκωνα» έκανε το βράδυ της Τετάρτη (04/12) παρέμβαση στο σπίτι του Γιώργου Λιάγκα μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα σχόλια του παρουσιαστή και του πάνελ της μεσημεριανής εκπομπής του στον ΣΚΑΪ για τη φοιτήτρια του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα 10 ατόμων, έφτασε έξω από το σπίτι του γνωστού παρουσιαστή, που βρίσκεται επί της οδού Ελευθερίας στη Βούλα και πέταξαν τρικάκια και κόκκινες μπογιές κατά της οικίας του. Στη συνέχεια βρέθηκε στο σημείο ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Όπως αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου όπου και δημοσιεύτηκε και βίντεο από την παρέμβαση, αφορμή για αυτή την ενέργεια ήταν τα σχόλια που είχε κάνει πριν λίγες ημέρες για τη φοιτήτρια που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από συμφοιτητή της στη βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση του ΕΣΡ για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ. Ο γνωστός παρουσιαστής είχε ζητήσει συγγνώμη. Το κανάλι απολογήθηκε, ενώ αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα και έπειτα θα ακολουθήσει η απόφαση του ΕΣΡ για την ποινή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ