18-04-2021

Καθηγητής κατηγορείται για άσεμνες πράξεις και χειρονομίες σε μαθητές στη Λακωνία

Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί αρμοδίως από γονείς, ενώ οι μαθητές του σχολείου της Σκάλας προχώρησαν σε κατάληψη

Νέα περιστατικά για παρενοχλήσεις παιδιών ακόμα και σε σχολικές αίθουσες έρχονται στη δημοσιότητα και αυτή τη φορά σοκάρουν οι αποκαλύψεις για περιστατικά που διαδραματίζονταν στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία. Στο σχολείο γίνεται κατάληψη, ενήμερη δηλώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου, εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σκάλα και στον Βλαχιώτη φέρεται να προέβαινε σε άσεμνες χειρονομίες και πράξεις, αλλά και να εξύβριζε τους μαθητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί αρμοδίως από γονείς, ενώ, όπως αναφέρθηκε, οι μαθητές του σχολείου της Σκάλας προχώρησαν σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για τα παραπάνω περιστατικά.

Σύμφωνα με αναφορές, ο εν λόγω καθηγητής θετικών επιστημών, ο οποίος προέρχεται από άλλη περιοχή της χώρας και διορίστηκε φέτος ως αναπληρωτής στα σχολεία του Δ. Ευρώτα, φαίνεται ότι ασκούσε ανεπαρκώς τα επαγγελματικά καθήκοντά του.

Συγκεκριμένα, οι γνωρίζοντες αναφέρουν ότι υπήρχαν καθυστερήσεις στην παράδοση της σχολικής ύλης, ενώ ο εκπαιδευτικός απουσίαζε αρκετές φορές από την εργασία του. Κατά άλλες πληροφορίες, μάλιστα, έχει απομακρυνθεί ήδη από άλλα δύο σχολεία στο παρελθόν εξαιτίας της συμπεριφοράς του.

Όπως αναφέρει ο «Λακωνικός Τύπος», ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος είναι γνώστης της υπόθεσης και έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση του εν λόγω εκπαιδευτικού. «Έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας για το συμβάν. Στόχος και μέλημά μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας και η προστασία των μαθητών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρδος στην τοπική εφημερίδα.

Πριν από μερικές ημέρες άναψε «φωτιές» η κατάθεση 14χρονης μαθήτριας για καθηγητή της στη Ρόδο.

Πηγή: lakonikos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ