18-05-2021

Ο Δεκέμβριος δείχνει τα «δόντια» του – Χιόνια, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

Πού καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Ο χειμώνας αρχίζει να δείχνει για τα καλά… τα «δόντια» του, με έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται από το βράδυ της Τρίτης σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έκαναν την εμφάνισή τους στο Πήλιο και έτσι το βουνό των Κενταύρων σήμερα το πρωί «ντύθηκε» στα λευκά. Επίσης, οι πρώτες νιφάδες έπεσαν και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, σε Χορτιάτη και Φίλυρο. Αναφορές για χιόνι έγιναν και από το Ωραιόκαστρο, τον Λαγκαδά και από τμήματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Πυκνή χιονόπτωση καταγράφηκε και στη Χαλκιδική, στο Περτούλι Τρικάλων, και στις Σέρρες.

Η υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ότι σήμερα αναμένονται βροχές -ακόμα και το φαινόμενο της παγωμένης βροχής– στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και χιόνια, κατά τόπους, στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια.

O χάρτης του Meteo Alarm για τα φαινόμενα που αναμένονται σήμερα:

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι οκτώ σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού (βροχή/χιόνι) έως το πρωί της Τετάρτης 4/12:

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες και παγετός καταγράφηκαν στο σύνολο σχεδόν της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ κοντά στους μηδέν βαθμούς πλησίασε η ελάχιστη θερμοκρασία και σε πολλές ακόμη περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ