03-03-2021

Αμείωτες οι προσφυγικές ροές στο Αν. Αιγαίο – Πάνω από 1.350 άτομα στα νησιά το τριήμερο

Καταδίωξη των διακινητών από το Λιμενικό

20 διαφορετικά περιστατικά έρευνας και διάσωσης κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Λιμενικό στο Ανατολικό Αιγαίο από το πρωί της Παρασκευής, 15 Νοεμβρίου έως σήμερα, περισυλλέγοντας τουλάχιστον 658 πρόσφυγες και μετανάστες. Τα περιστατικά έλαβαν χώρα σε Αλεξανδρούπολη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Καστελόριζο.

Το συγκεκριμένο τριήμερο άλλοι 730 αλλοδαποί αποβιβάστηκαν με λέμβους σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Φαρμακονήσι, Κω και Καστελόριζο. Παράλληλα, σημειώθηκαν και δύο περιστατικά με καταδίωξη και πυροβολισμούς στα νησιά Στρογγύλι και Κω.

Συγκεκριμένα, το Λιμενικό εντόπισε ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε 11 ανθρώπους στη θαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της νήσου Στρογγύλης. Ο χειριστής δεν συμμορφώθηκε στα σήματα του Λιμενικού και επιχείρησε να διαφύγει, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη, με προειδοποιητικές βολές που είχαν ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και την ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των μεταναστών και προσφύγων. Ο 33χρονος αλλοδαπός χειριστής και διακινητής συνελήφθη.

Αντίστοιχο περιστατικό συνέβη και το βράδυ του Σαββάτου, 16 Δεκεμβρίου στην θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω όπου οι Αρχές συνέλαβαν τον 22χρονο διακινητή και περισυνέλεξαν έξι μετανάστες και πρόσφυγες.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ