03-06-2020

Επιστολή απόγνωσης από τους πυρόπληκτους στο Μάτι: «Φτάνει πια»

Οι κάτοικοι μιλούν για νέα ωρολογιακή βόμβα.

16 μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι αναμένεται να περάσουν και δεύτερο χειμώνα στις κατασκηνώσεις ενώ όπως αναφέρουν η αποκατάσταση της περιοχής φαντάζει άγνωστη λέξη για την Πολιτεία.

Με επιστολή της, η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι (ΣΕΚΜΑ), διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση των έργων αποκατάστασης και τη μη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Φτάνει πια…

16 μήνες μετά και η Πολιτεία αρνείται να δει κατάματα τα προβλήματά μας!

16 μήνες μετά 230 οικογένειες, δίνουν αγώνα επιβίωσης για δεύτερο χειμώνα στις κατασκηνώσεις!

16 μήνες μετά η αποκατάσταση φαντάζει άγνωστη λέξη για την Πολιτεία, αφού μέχρι 27/09/2018 σε σύνολο 383 κόκκινων-κατεδαφιστέων σπιτιών έχουν εκδοθεί 4 άδειες πολεοδομίας και μόνο 137 βεβαιώσεις δικαιούχων στεγαστικής συνδρομής και 410 άδειες επισκευής σε σύνολο 1.226 κίτρινων-επισκευάσιμων σπιτιών!

16 μήνες μετά δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή του αμίαντου, που συνεχίζει να απειλεί την υγεία μας!

16 μήνες μετά η Πολιτεία προχώρησε στην αποκομιδή της ”πυριτιδαποθήκης” Αντωνίου από την ”βιτρίνα” της Μαραθώνος, κίνηση που όμως δεν λύνει αλλά μεταφέρει το πρόβλημα στον Οίκο του Ναύτου, δημιουργώντας μία νέα ωρολογιακή βόμβα μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών, αλλά μέσα στην καρδιά του οικισμού μας!

16 μήνες μετά η περιβόητη ΑΜΚΕ που δημιουργήθηκε για την ταχεία επίλυση των προβλημάτων, τρέχει με ρυθμούς δημοσίου, αφού έως σήμερα δεν έχει καν ξεκινήσει να εκπονείται το επιχειρησιακό της σχέδιο, που νομοθετικά προβλεπόταν να ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί έως 30/9/2019.

16 μήνες μετά, πάλι στα ίδια γυρίζουμε και η ελπίδα αγκομαχά!

16 μήνες μετά και κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα νέα κωλύματα, νέες καθυστερήσεις. Τα κουφάρια των σπιτιών και τα πάσης φύσεως απομεινάρια της φονικής πυρκαγιάς επιμένουν να είναι εδώ, για να βασανίζουν τις ψυχές μας, που προσπαθούν να επιστρέψουν μάταια σε μια στοιχειώδη κανονικότητα.

Η κούραση, η απογοήτευση και η απόγνωση αναζητά επιτέλους λύτρωση!

Φτάνει πια!

Δικαιοσύνη για όλους τώρα!

Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων – Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ)»

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.