09-05-2021

Βίντεο που «κόβει» την ανάσα: Ανεμοστρόβιλος… σήκωσε εργοστάσιο στην Καλαμάτα

Πρόκειται για το εργοστάσιο «Παπαδημητρίου» στη Θουρία

Περίπου 15 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να προκληθούν πολύ μεγάλες ζημιές από ανεμοστρόβιλο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Παπαδημητρίου» στην Καλαμάτα και στην περιοχή Θουρία.

Οι εικόνες… κόβουν την ανάσα. Αυτόπτες μάρτυρες, που μίλησαν στην «Ελευθερία», περιγράφουν ως τρομακτικές τις σκηνές που έζησαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας (04/11) κατά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου και σημειώνουν ότι από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου ατόμου από το εργοστάσιο.

Από τις εγκαταστάσεις της «Παπαδημητρίου» μεγαλύτερη ζημιά υπέστησαν αποθηκευτικοί χώροι, ενώ καταστροφές σημειώθηκαν σε παρκαρισμένα οχήματα, που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου. Ο ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα τη σκεπή, τη σιδερένια επένδυση από τα πλάι στο εργοστάσιο, πλαστικά και χάρτινα αντικείμενα, με τις εικόνες να θυμίζουν παρόμοια φαινόμενα σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Το βίντεο μοιράστηκε στα social media από το εργοστάσιο «Παπαδημητρίου»… «με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας για την κλιματική αλλαγή».

Υπενθυμίζεται ότι ανεμοστρόβιλος έκανε ζημιές και σε πιο ορεινά μέρη στη Μεσσηνία.


Πηγή: eleftheriaonline.gr, messinialive.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ