17-05-2021

Από 2.500€ ο καθένας πλήρωσαν οι 41 μετανάστες που βρέθηκαν στο φορτηγό – ψυγείο στην Ξάνθη

Στις ελληνικές Αρχές κατέθεσαν οι άνθρωποι που βρέθηκαν στοιβαγμένοι

Λίγο έλειψε και θα συνέβαινε νέο… Έσσεξ στην Ξάνθη με το φορτηγό – ψυγείο που μετέφερε μετανάστες και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ποσό ύψους 2.500 ευρώ ο καθένας φέρονται να είχαν πληρώσει στους διακινητές τους οι 41 άνθρωποι που εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι.

Οι μετανάστες κατέθεσαν ακόμη στις ελληνικές αρχές ότι είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Τουρκία και είχαν προορισμό τους τη Θεσσαλονίκη. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν οι ίδιοι στην κατάθεση που έδωσαν στους αστυνομικούς ανακριτές, σύμφωνα με το «kathimerini.gr».

To φορτηγό – ψυγείο με το ανθρώπινο φορτίο εντόπισαν αστυνομικοί της Ξάνθης, που σταμάτησαν το όχημα για έλεγχο στον σταθμό διοδίων του Ιάσμου επί της Εγνατίας Οδού. Οι αστυνομικοί, αφού ακινητοποίησαν το φορτηγό και συνέλαβαν τον αλλοδαπό οδηγό – διακινητή, έναν άντρα υπήκοο Γεωργίας, ξεκίνησαν άμεσα την επιχείρηση απεγκλωβισμού των αλλοδαπών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι – κατά δήλωσή τους – Αφγανοί.

Οι 41 άνθρωποι – όλοι άντρες, ηλικίας κατά μέσο όρο είκοσι ως τριάντα ετών – ήταν στοιβαγμένοι μέσα στο φορτηγό, με αποτέλεσμα ορισμένοι να έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα. Οι συνθήκες ήταν τόσο ασφυκτικές που θεωρείται αμφίβολο αν θα κατόρθωναν να επιβιώσουν ενός μακρινού ταξιδιού μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Πολλοί έφτασαν στο νοσοκομείο Ξάνθης με αναπνευστικά προβλήματα.

(πληροφορίες από kathimerini.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ