17-05-2021

Πατέρας όμηρου ναυτικού στο Τογκό: Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε (video)

Στο πλοίο υπήρχαν φύλακες, δηλώνει ο γονιός του Έλληνα ναυτικού.

Θύματα απαγωγής από πειρατές έπεσαν 4 μέλη πληρώματος, ανάμεσά τους και ένας Έλληνας που βρίσκονταν σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στο Τογκό, της Δυτικής Αφρικής, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

Την είδηση για το πετρελαιοφόρο ELKA ARISTOTLE επιβεβαίωσε και η διαχειρίστρια εταιρεία, Εuropean Product Carriers LTD, υπογραμμίζοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων και προσθέτοντας ότι το σκάφος και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή.

Ο πατέρας του 20χρονου Έλληνα ναυτικού που βρίσκεται στα χέρια των πειρατών μίλησε στο ΣΚΑΪ για την περιπέτεια του παιδιού του. Τονίζει πως δεν μπορεί να καταλάβει πως κατάφεραν να μπουν μέσα οι πειρατές και να αρπάξουν το γιο του και τρία ακόμη μέλη του πληρώματος, ενώ στο πλοίο υπήρχαν φύλακες.
«Πως μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες, και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό», «Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δυο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά. Δωμάτιο σε δωμάτιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού παραμένουν άγνωστες. Κανείς δεν γνωρίζει εάν η ομάδα ασφαλείας αντιλήφθηκε τους πειρατές πριν ανέβουν στο δεξαμενόπλοιο ή αν οι απαγωγείς τους έπιασαν στον ύπνο.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρεία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ