17-05-2021

Θεσσαλονίκη: «Έσπασαν» τα ισόβια για τον αστυνομικό που στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του

Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον αστυνομικό που ομολόγησε ότι τον Ιούνιο του 2015 σκότωσε διά στραγγαλισμού την ανήλικη κόρη του, στον Εύοσμο. Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου εξετάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, αναγνώρισε στον 51χρονο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου παρότι τον καταδίκασε για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ποινή του.

«Μακάρι να μπορούσα να δώσω τη ζωή μου για να φέρω πίσω την κόρη μου» είπε στην απολογία του και ζήτησε συγγνώμη για την αποτρόπαια πράξη του, την οποία, όπως ανέφερε, μέχρι σήμερα δεν είναι σε θέση να εξηγήσει. «Δε μπορώ να καταλάβω πώς το έκανα. Δεν ήμουν καλά και συνεχίζω να μην είμαι καλά. Ήταν αυθόρμητο, δεν είχα προσχεδιάσει τίποτα. Εκείνη την ώρα δεν σκεφτόμουν τίποτα» δήλωσε ο παιδοκτόνος. Διά του συνηγόρου του, ζήτησε να κριθεί με μειωμένο καταλογισμό, ισχυριζόμενος ότι αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων – σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορός του – εκτίει την ποινή του στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού.

Αντίθετη γνώμη είχε η πρώην σύζυγός του και μητέρα του παιδιού η οποία υποστήριξε ότι επρόκειτο για προσχεδιασμένο έγκλημα. Ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος – με τον οποίο εκτός από την άτυχη 7χρονη έχει αποκτήσει ακόμη μία, μικρότερη σε ηλικία, κόρη – έπασχε παλιότερα από απλή αγχώδη διαταραχή, χωρίς όμως να αντιμετωπίζει κατά τον χρόνο τέλεσης της ανθρωποκτονίας ψυχικά προβλήματα, όπως διατείνεται εκείνος. Παρέπεμψε, μάλιστα, στις ψυχομετρικές εξετάσεις της αστυνομίας, από τις οποίες είχε περάσει λίγο καιρό πριν και κρίθηκε ικανός να φέρει όπλο. «Δεν περνούσε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσε να προβεί σ’ αυτή την πράξη», διαφορετικά «θα είχα πάρει τα παιδιά και θα έφευγα». «Έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία» συμπλήρωσε η πρώην σύζυγος.

Το έγκλημα αποκάλυψε ο ίδιος ο δράστης, που τότε υπηρετούσε στα ΜΑΤ και είχε επιστρέψει στην υπηρεσία του ύστερα από εννιάμηνη γονική άδεια, όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Άμεση Δράση, αναφέροντας ότι σκότωσε το παιδί του, μέσα στο διαμέρισμα όπου ζούσαν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ