15-05-2021

Υπάλληλος Δήμου έκανε υπεξαίρεση και ζήτησε να επιστρέψει στη δουλειά της – Όχι από το ΣτΕ

Η εργαζόμενη είχε καταδικαστεί και απολυθεί από τη δουλειά της.

Ταμίας που πήρε από το χρηματοκιβώτιο του Δήμου στον οποίον εργαζόταν 579.888 ευρώ, καταδικάστηκε αμετάκλητα σε 14 χρόνια κάθειρξη, απολύθηκε και παρόλα αυτά ζήτησε να επιστρέψει στην εργασία της. Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε δεκτό το αίτημά της και έτσι δεν θα ξαναεργαστεί στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, επρόκειτο για υπάλληλο σε Δήμο νησιού όπου τον Μάιο του 2011 πραγματοποιήθηκε έκτακτος έλεγχος στο χρηματοκιβώτιο από το οποίο έλειπαν 579.888 ευρώ. Στο ταμείο του Δήμου υπήρχε έλλειμμα 376.934 ευρώ και στο Λιμενικό Ταμείο του Δήμου, έλλειμμα 202.954 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η ταμίας, από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Μάιο του 2011, άρχισε να παίρνει τμηματικά το επίμαχο ποσό, είχε εκδώσει και βεβαιώσεις ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχε το ποσό που ιδιοποιήθηκε, ενώ στην πραγματικότητα υπήρχαν 3.190 ευρώ και έλειπαν τα υπόλοιπα χρήματα.

Μετά τον έλεγχο, η γυναίκα ομολόγησε τις πράξεις της και έριξε τις ευθύνες στην συγκατηγορούμενή της και ηθικό αυτουργό της υπεξαίρεσης.

Η συγκατηγορούμενη ασχολούνταν με προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και έπεισε την ταμία να της δώσει τα χρήματα τα οποία υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο μέχρι να πετύχει την χρηματοδότηση ενός προγράμματος από τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ). Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι θα της επέστρεφε πίσω 720.000 ευρώ, έχοντας με αυτό τον τρόπο οικονομικό όφελος η ταμίας, περίπου 140.000 ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ