18-05-2021

Καταγγελία ΟΙΕΛΕ: Το ίδιο σχολείο είχε ξεχάσει κι άλλο παιδί, όχι σε σχολικό αλλά σε εκδρομή

Πρόκειται για το σχολείο που πριν μερικές μέρες είχε ξεχάσει για τρεις ολόκληρες ώρες ένα τρίχρονο αγοράκι στο σχολικό λεωφορείο.

Σε μια βαρύτατη καταγγελία προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας. Το περιστατικό στο σχολείο της Παλλήνης όπου ξέχασαν για τρεις ώρες ένα παιδάκι στο σχολικό λεωφορείο δεν είναι το μόνο κρούσμα για το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, το ίδιο ακριβώς σχολείο είχε ξεχάσει στα Καλάβρυτα μαθητή της πρώτης Γυμνασίου κατά τη διάρκεια εκδρομής. Οι αρμόδιοι δεν κατάλαβαν ότι ο έφηβος δεν ήταν στο λεωφορείο και επέστρεψαν στην Αθήνα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πριν από λίγο η Ομοσπονδία μας έλαβε γνώση σοβαρής καταγγελίας για το ίδιο σχολείο όπου συνέβη ο εγκλεισμός του μικρού μαθητή στο σχολικό λεωφορείο. Πιο συγκεκριμένα, μας καταγγέλθηκε ότι σε εκδρομή που διοργάνωσε το εν λόγω εκπαιδευτήριο για σκι στα Καλάβρυτα, οι αρμόδιοι «ξέχασαν» μαθητή της Α’ Γυμνασίου εκεί και έφυγαν για την Αθήνα! Βεβαίως, το θέμα δεν αφορά μόνο μια ακόμη εμφανή περίπτωση παραμέλησης μαθητή. Έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το σχολείο διοργανώνει εκδρομές μαθητών χωρίς καμιά έγκριση από τις αρμόδιες εποπτικές υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας. Αναρωτιέται κάποιος, ποιος αναλαμβάνει την νομική ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο.

Από τα περιστατικά αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκύπτει εύλογα πως είναι αναγκαία, όχι η μείωση (ή ακόμη και η κατάργηση) της εποπτείας του κράτους που ορισμένοι επιδιώκουν, αλλά η ενίσχυση των ελέγχων στα ιδιωτικά σχολεία, ώστε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης και, κυρίως, η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ